Mosolygyár – bizakodó bajnokok a Ferrarinál

F1

2015. március 12. csütörtök, 16:44

Kimi Raikkönennek és Sebastian Vettelnek tavaly nem sok oka volt az örömre, hiszen mindketten F1-es pályafutásuk eddigi leggyengébb szezonját futották, és alulteljesítettek önmagukhoz és csapattársukhoz képest. Idén viszont…

…mintha csak kicserélték volna őket! Daniel Ricciardo, azt hiszem, kezdhet aggódni, hogy idén nem ő nyeri el az – egyelőre nem létező – év mosolya címet, hiszen a Jégembert rég láttuk ennyit mosolyogni, és a négyszeres világbajnoknak is szemlátomást jót tett a környezetváltás, hiszen a képek tanúsága szerint majd kicsattan az örömtől és a boldogságtól.

Persze könnyű vidámnak lenni, ha az ember a világ egyik leggyorsabb versenyautójában ülhet, márpedig a téli tesztek rendkívül biztató részeredményeket hoztak a Ferrari számára. Vettel és Raikkönen Ausztrál Nagydíj előtti alighanem utolsó nyilatkozata így aztán tele van pozitív szavakkal.

Íme: „A többi csapatok formájától is függ, hogy mire lehetünk képesek, de azt hiszem, önmagunkhoz képest fejlődtünk a télen. Általában véve nagyon pozitív a hangulat a csapaton belül. Sok volt a változás nálunk a tél folyamán, de az emberek nagyon keményen dolgoztak, és ennek meglett a gyümölcse. Határozottan fejlődtünk csapatként, úgyhogy alig várjuk, hogy újra pályára hajtsunk az autóval” – dörzsölte a tenyerét az autosport.com által megszólaltatott Vettel az évadnyitó melbourne-i hétvége első szabadedzésére hangolódva.

Raikkönen – aki idén a budapesti Nagy Futam egyik fő sztárvendége lesz, többek között Michelisz Norberttel együtt, akinek még mindig feltehetitek személyes kérdéseiteket – azt már tegnapi nyilatkozatában elmondta, hogy a Ferrarinál sokkal jobb most a légkör, mint az előző évben volt, ehhez most a következőket tette hozzá:

„Jobban érezzük most magunkat összességében csapatként, és biztos vagyok benne, hogy felkészültebben vágunk neki az évnek, mint tavaly. Sokkal erősebb helyzetben vagyunk. Még van mit tennünk, hogy eljussunk oda, ahova akarunk, de ez a játék része. Azt hiszem, elégedettnek kell lennünk a teszteken elért eredményeinkkel, főleg, ha összevetjük őket a tavalyiakkal. Jó munkát végeztünk, de még várnunk kell rá, hogy kiderüljön, ez mire lesz elég, és milyen messzire juthatunk el” – darálta le lényegében az ilyenkor szokásos sablonnyilatkozatot Kimi, de annál beszédesebbek a helyszíni képek, amelyek elárulják, a finn komolyan is gondolja, amit mond, és látszik rajta, hogy tényleg pozitív hangulatban vág neki az idei év kihívásainak. 

 

Tagged: