Button: Az autó 100%-ig biztonságos

F1

2015. március 13. péntek, 07:06

A 2009-es világbajnokot egyáltalán nem aggasztják azok a pletykák, melyek az MP4-30-as biztonságát firtatják, és száz százalékig megbízik az autót felkészítő csapattagjaiban.

Nem kezdődött túl fényesen a hétvége a McLaren számára, hiszen Jenson Button az utolsó előtti helyen végzett azok közül, akik valós mért kört futottak (Romain Grosjean pozíciója ebből a szempontból nem releváns) az első szabadedzésen.

Az Ausztrál Nagydíj folytatása sem tűnik túl fényesnek, tekintve a teszteken felmerült problémákat, és főleg Fernando Alonso balesetét, a sajtóban keringő pletykák ugyanis felvetették a kérdést: tényleg biztonságos az MP4-30-as, melyet Button és Magnussen vezet majd?

A brit szerint teljes mértékben: „Nem szállnék be egy olyan autóba, amiben nem lennék biztos, hogy 100 százalékig biztonságos” – nyilatkozta Button a The Telegraph-nak. „Órákat töltöttem azzal, hogy elemezzem a Fernando balesetéből származó adatokat a mérnökömmel együtt, és sem ő, sem pedig én nem félek egy áramütéstől, hiszen nem történt semmilyen probléma az autóval.”

„Tudnom kellett ezeket a dolgokat a következő teszt előtt, mielőtt az autóba szállok. Amikor a határon vezetsz egy Forma-1-es autót, biztosra kell menned. Megbízom a a srácokban, és ezért várom magabiztosan a hétvégét. Minden rendben működik.”

Tagged: