A pályán is járt ma a Sauber

F1

2015. március 13. péntek, 12:02

Szerző: Strommer Benjamin

Két versenyzőjük a melbourne-i aszfaltra gurult ki – igaz, csak a második edzésen –, akik a csapat körül kavargó bírósági ügy közepette F1-es versenyen szeretnének részt venni.

Természetesen ha a Sauberről esik szó, a többséget Giedo van der Garde bírósági ügye érdekli, de nem szabad elfelejteni, hogy ezzel egy időben Formula-1-es versenyre készül a csapat – még ha valószínűleg nehéz is erre koncentrálniuk a pálya és bíróság közötti ingázás, valamint a bokszok szomszédságában várakozó végrehajtók mellett.

A csapat teljes egészében kihagyta az első szabadedzést, vélhetően azért, hogy ne szegjék meg a van der Gardénak ülést biztosító bírósági ítéletet –, délutánra azonban kisebb előrelépések történhettek a hollanddal, Marcus Ericsson és Felipe Nasr ugyanis pályára gurult, habár a téli teszteken jó párszor felcsillanó potenciált nem tudták megmutatni.

„A második szabadedzés fontos volt számunkra” – mondta az eredményesebb pilóta, Felipe Nasr, aki 11. időt ért el, és 33 kört teljesített. „Mivel először vezettem a melbourne-i pályán, meg kellett tanulnom a vonalvezetést is, de általánosságban elégedett vagyok. Láthattuk, hogyan reagál az autó, és értékes adatokat is gyűjtöttünk. Részemről és az autó részéről is sok minden áll még előttünk.”

Marcus Ericssonra rájárt a rúd, a második gyakorláson ugyanis egy műszaki hiba állította meg, így csak 15. helyet ért el, csak a balesetet szenvedő Kevin Magnussen zárt mögötte. „Jó indítás volt, de nagy kár, hogy egy mechanikai probléma megállított minket az edzés közepén. Így is sikerült egy teljes etapot megtennem a közepes gumikon, amely során javítottam a köridejeimen, és jobban éreztem magam az autóban, de arra nem jutott idő, hogy teszteljem a lágy gumikat.”

Az első szabadedzés említését szándékosan kerülték, egyetlen szó sem esett róla a Sauber sajtóközleményében. Monisha Kaltenborn csapatfőnök az istállók sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem fog a bírósági üggyel kapcsolatos információkat megosztani.

Tagged: