Coulthard: Nézzen a Red Bull a Ferrarira

F1

2015. március 18. szerda, 09:54

Szerző: Strommer Benjamin

Míg a Ferrari előrelépett a téli szünet folyamán, a Red Bull és McLaren hátracsúszott, utóbbiaknak előbbi csapatból kell erőt meríteniük – vélekedik a korábbi F1-es, David Coulthard.

Míg a Mercedes 2015-ben is magasan a mezőny elején maradt, és a Williams továbbra is az üldözők élvonalában található, a többi nagycsapat jelentősen pozíciót váltott az erőviszonyok térképen: a Ferrari feljött a Williams szintjére – egyesek szerint át is ugorta –, míg a Red Bull és McLaren hátraesett, az energiaitalos istálló kilépéssel való fenyegetőzéssel is hangot adott frusztráltságának.

„Melbourne-ben nagyjából 30 másodperccel nyertünk a Ferrari előtt” – mondta Toto Wolff, aki komolyan számol a vörös alakulattal. „Ha figyelembe veszik, hol álltak ők tavaly, ez egészen figyelemreméltó. A GPS-ből lehet látni, hogy a motorjuk nagyon erős, az autó pedig nagyon jó. Úgy gondolom, csak idő kérdése, mielőtt elérnek minket, mert a Ferrari csapatként mindennel rendelkezik, ami ehhez szükséges.”

A 13-szoros futamgyőztes, David Coulthard szerint a két lemaradó csapat – mindkettőnél hosszú évekig versenyzett – a Scuderiából meríthet inspirációt. „A Ferrarira nézve látható, hogy lehetséges előre tenni lépéseket. A Red Bullnak problémái vannak, ugyanez pedig nyilvánvalóan igaz a McLarenre is, de ők már dolgoznak a megoldáson. Egy verseny alatt nem lehet ítélni, az összképet is látni kell” – értékelt az osztrák Servus TV-nek. 

Tagged: