A Sauber nem akar sárdobálásba kezdeni

F1

2015. március 18. szerda, 16:24

Szerző: Strommer Benjamin

A csapat nem elégedett Giedo van der Garde mai közleményével, értetlenül állnak a holland versenyző viselkedése előtt, ugyanakkor nem akarnak nyilvánosan vitába kezdeni.

Az Ausztrál Nagydíj legfőbb pályán kívüli témája van der Garde és a Sauber csapat bírósági ügye volt, amelynek végére azóta pont került: az istálló kárpótlást – pletykák szerint 15 millió eurót – fizet a versenyzőnek, aki ezért cserébe elállt követelésétől. A holland pilóta ma hosszú közleményben erősítette meg, hogy megállapodásra jutott a svájci alakulattal, ugyanakkor kritizálta is az istállót, amely érzése szerint tönkretette Formula-1-es karrierjét.

A Sauber nem örült a versenyző nyilatkozatának, annak ellenére, hogy korábban kijelentették, nem kommentálják az üggyel kapcsolatos híreket, most közleményben tették egyértelművé álláspontjukat.

„Sokan olvasták közületek ma a nyilatkozatot Giedo van der Garde Facebook-oldalán” – áll a Sauber közleményében, amelyet maguk is közösségi oldalaikon osztottak meg. „Mi is ezt tettük, és igazából egészen meglepődtünk. Nem ismerjük Giedo szándékait. Talán győztesként akarja bemutatni magát, miközben valójában ő is abban reménykedett, hogy az ügy befejeződik egyezségünk után. Giedo másféle hozzáállást választott – az emögött álló gondolkodást nem tudjuk megérteni.”

„Nagyon jó válaszaink lennének a sok állításra és vádra, amelyek Giedo posztjában találhatók” – folytatja a közlemény, amely kiemelte, Felipe Nasrrel és Marcus Ericssonnal építkezni szeretnének az erős ausztrál szezonkezdetre. „De ennek folytatása nem segítené versenycsapatunkat, sem rajongóinkat és partnereinket. Csak a sárdobálást segítené elő a médián keresztül, mi pedig ehhez nem adjuk magunkat.”

A Sauber azonban kiemelte: „Ennek tudatában szeretnénk mindenkit bátorítani arra, hogy formáljanak véleményt a történtekről, akármennyire kritikus is az. A mi részünkről itt lezárjuk az ügyet, és már most várjuk, hogy jövőbeli eredményeinket a versenypályán ünnepelhessük veletek.” 

Tagged: