A Renault-nak esze ágában sincs kiszállni

F1

2015. március 19. csütörtök, 14:24

Szerző: Strommer Benjamin

A Red Bull-lal ellentétben a Renault számára nem alternatíva az F1-es projekt beszüntetése. A sportágat hatalmas önreklámként látják, amelyhez ragaszkodnak.

Ahányszor egy Formula-1-ben érdekelt nagy autógyárnak rosszul megy a szénája, könnyen felmerülnek a kiszállásáról szóló spekulációk. A Renault igencsak gyengén indította 2015-ös idényét, emiatt első csapata, a Red Bull máris kivonulással fenyegetett, amellett, hogy alaposan kritizálta partnere teljesítményét. A franciák bevallottan mérlegelik jövőbeli lehetőségeiket, amelyek között saját gyári csapat indítása is szerepel, a pletykák szerint a Toro Rossót vásárolhatják meg.

Az Autosport arra volt kíváncsi, hogy a lehetőségek között található-e a kiszállás is: azt kérték Cyril Abiteboultól, a Renault Sport ügyvezető igazgatójától, százalékban adja meg, mekkora valószínűséggel következhet ez be. „Ennek nincs esélye. Gondoskodni akarok róla, hogy találunk egy megoldást, amely előre visz.”

Marketingszempontból mindenképpen fontos az autógyár számára, hogy a motorsport legmagasabb szintjén képviselje magát a nagyvilágban. „A sport általános helyzetét is figyeljük, nem csupán a csapatokat becsüljük fel, azt is, hogyan teljesít az F1 üzleti perspektívából, milyen a TV-nézettség. Nem akarok kiszállni az F1-ből, mert ez egy nagyszerű marketingplatformja annak, amit bizonyos országokban szeretnénk megvalósítani, mint India vagy Kína.”

Tagged: