Ferrari: A minimum a Williams legyőzése volt

F1

2015. március 21. szombat, 10:50

Szerző: Gellérfi Gergő

A Ferrari az F1-es szezonnyitón teljesítette minimális elvárását azzal, hogy legyőzte a Williams csapatát, de ennél nagyobbra törnek Maranellóban: a végső cél a Mercedes két vállra fektetése.

A téli tesztek alapján várható volt, hogy a Ferrari előrébb fog lépni az erősorrendben, s a szezonnyitó egyik kellemes meglepetése volt, hogy ez be is igazolódott: bár a Mercedeshez képest nagy volt a hátrányuk, a többi riválist úgy tűnik, hogy átlépték a télen: Sebastian Vettel a harmadik helyen zárta első versenyét a maranellóiakkal, és Kimi Raikkönen is erősen szerepelt, amíg ki nem esett egy hibás kerékcsere következtében.

Maurizio Arrivabene szavaiból úgy tűnik, hogy a teszteket követően a Williams legyőzése volt a minimális elvárás a Ferrarinál: „Úgy gondolom, hogy már Barcelona óta meg voltunk győződve arról, hogy mire vagyunk képesek, és nem is igazán aggódtunk ezen. Kár, hogy nem volt ott Valtteri, mivel így tisztább képet kaphattunk volna.”

kimi_austr

A télen kinevezett csapatfőnök hozzátette, hogy a Ferrari végső célja a győzelem, és nem az ezüstérem kell, hogy legyen: „Úgy vélem, hogy meg kell állnunk, és el kell töprengenünk azon, hogy jó-e a második hely. Szerintem ugyanis az elsőn kell gondolkodnunk” – mondta Arrivabene. A Ferrari teljesítményéről Felipe Massa is nyilatkozott az Ausztrál Nagydíj után, aki elmondása szerint számított a maranellóiak előrelépésére:

„Hogy meglepődtem-e? Nem mivel, láttam őket a teszteken, és láttam a pénteki edzésen is. Ha megnézzük, hogy fejezték be a szezont, és hol tartanak most, ez bizonyosan nagy lépés. A köridőktől eltekintve is, elég, ha csak a sebességet nézzük: év végén 10-15 kilométer per órával gyorsabbak voltunk a Ferrarinál, most viszont már hasonlóan állunk, vagy talán kicsit előrébb is tartanak.”

Tagged: