Kvjat: Az edzők Sepang miatt rugdosnak minket

F1

2015. március 21. szombat, 15:40

Szerző: Gellérfi Gergő

Itt nyerte első együléses versenyét, F1-es újoncként sikeres tudott lenni, így nem csoda, hogy nagyon szereti a malajziai pályát Danyiil Kvjat, aki a szezonnyitón önhibáján kívül el sem tudott indulni.

Nem épp álomszerűen alakult Danyiil Kvjat számára a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj, első Red Bullnál töltött hétvégéje. Miután az időmérőn csak a két „félkész” csapat, a Force India és a McLaren autóit, valamint Marcus Ericsson Sauberjét tudta megelőzni, másnap el sem jutott a rajtrácsra, hiszen autója az installációs körön felmondta a szolgálatot. Az orosz versenyző igyekszik a pozitívumokat kiragadni a nehéz hétvégéből, de ezzel együtt minél gyorsabban maga mögött hagyná az Ausztráliában történteket:

„Az első hétvégém rengeteg kihívást tartogatott, de sokat tanultunk belőle” – áll a Malajziai Nagydíj előtti hivatalos sajtóközleményben. „Az is fontos volt számomra, hogy megszokjam az új csapatot, ám a verseny napja nem éppen úgy alakult, ahogy szerettem volna. De ez van, most már csak az előttem álló feladatokra koncentrálok. Jó, hogy ilyen közel van a maláj futam, hiszen a lehető leghamarabb szerettem volna magam mögött hagyni a történteket. Van bennünk potenciál, ezt szeretnénk most kiaknázni.”

kvjat_melb

Amikor az orosz versenyzőt csapata arról kérdezte, hogy mi a legjobb tulajdonsága a sepangi pályának a pilóták szempontjából, Kvjat így felelt: „Hogy soha nem fázol! Érdekes, kihívásokkal teli aszfaltcsík, sok gyors szakasza van, ezek a legérdekesebb részei. Malajzia nagyon sokat jelent nekem, hiszen öt évvel ezelőtt itt nyertem először, tavaly pedig a második futamomon másodszorra tudtam pontszerzőként célba érni, ami remek érzés volt.”

„Szóval remek emlékeim vannak innen, a verseny viszont kemény és nagy kihívást jelent, mivel nagyon nagy a forróság. Ezért edzünk olyan keményen, ezért rugdosnak minket télen az edzőink. Sepang az egyik olyan helyszín, ahol kiderül, hogy hol tartunk a fizikai felkészülésünkkel” – mondta az orosz, akit végül arról is megkérdeztek, hogy lehet a legjobban megküzdeni a magas páratartalommal: „Fel kell készülni rá és akklimatizálódni kell. Nincs semmi különleges titka a dolognak!”

Tagged: