Panis: Nem kell motorformula-változtatás

F1

2015. március 22. vasárnap, 19:11

Az egyszeres futamgyőztes francia úgy véli, hogy csak idő kérdése, és a sportágban ismét izgalmakat láthatunk majd – szerinte rossz irány, ha egy versenyt követően egyesek változásért kiáltanak.

Olivier Panis, a sportág sokat látott veteránja nemrég elégedetlenségének adott hangot a Red Bull folyamatos „siránkozásai” miatt, most pedig a Motorsport.com-nak nyilatkozva fejtette ki, hogy miért nem lenne jó ötlet, ha a sportág irányítói hamarosan ismét megváltoztatnák a motorokra vonatkozó szabályokat.

„A Forma-1 már nem lenne ugyanaz többé” – vélekedett az egyetlen F1-es győzelmét a Ligier volánja mögött, az 1996-os Monacói Nagydíjon szerző pilóta. „Már a jelenlegi formulát sem tartom szimpatikusnak, talán azért, mert egy korábbi generációhoz tartozok. De ha azt szeretnénk, hogy ismét megszorításokat hozzanak teljesítmény terén, mindegy, ha egyenszériát indítanak. Ez a változás eltántorítaná az újonnan jelentkező gyártókat is.”

Hozzátette, hogy ha a Forma-1 meg szeretné őrizni versengő szellemiségét, inkább dicsérni, nem pedig szapulni kellene a Mercedest azért, amit elért. „A Forma-1-nek Forma-1-nek kell maradnia – a Mercedes autói nyilvánvalóan nagyszerűen teljesítettek, amiért nem lehet őket kritizálni. Egyszerűen jobb munkát végeztek, mint a többiek, legyen szó a karosszériáról, vagy a motorokról.”

„Most, a domináns Mercedeseket látva természetes, hogy valami másat szeretnénk, de ez van – ezt is vártuk korábban. A Ferrari visszatért a mezőny elejére, a Renault és a Red Bull is odaérhet hamarosan. Ami a többieket illeti, a Sauber gyorsnak mutatkozott, és rajtuk kívül is van pár meglepetés. Maradjunk pozitívak, és reménykedjünk, hogy a következő nagydíj izgalmasabb lesz” – nyilatkozta a 48 éves expilóta.

Tagged: