Kaltenborn: Sokkoló érzés bíróságon ülve a börtön-szót hallani

F1

2015. március 22. vasárnap, 20:32

Az Ausztrál Nagydíj felvezetésének legszomorúbb hozadéka a Sauber-saga volt, mellyel kapcsolatban egy héttel a verseny után a csapatfőnök is elismerte: hibát vétett.

Már lezajlott a nyitófutam hétvégéjének első napja, de még mindig nem tudtuk, kik ülnek a Sauber autóiban a hétvégén. Tárgyalások sorozatát spekulációk garmadája követte, végül pedig minden maradt a régiben: a eredetileg is a 2015-ös szezonra nevezett Felipe Nasr-Marcus Ericsson páros terelgethette körbe a hinwiliek autóit az Albert Parkban, 14 pontot termelve vasárnap délután.

A csapat irányítója, Monisha Kaltenborn számára nem csak az eredménytelen 2014-es évad, hanem az előszezon anomáliái miatt is megkönnyebbülés volt az Ausztrál Nagydíj végeredménye – a 43 éves hölgy a svájci Blicknek nyilatkozott egy héttel az események után. „Hibákat követtem el. Azek voltak életem legrosszabb napjai, amikor annyiból állt a napom, hogy az ügyvédekkel, Bernie Ecclestone-nal, valamint Peter Sauberrel tartottam a kapcsolatot telefonon.”

„Ha egy ausztrál bíróságon ülsz, és meghallod azt a szót, hogy börtön, az elég sokkoló tud lenni” – emlékezett vissza az ominózus hét legszörnyűbb pillanatára Kaltenborn. „Hibáztam, mert túl jóhiszemű voltam. És megbűnhődtem érte.” Mint ismeretes, Giedo van der Garde érvényes szerződéssel rendelkezett erre a szezonra, viszont a csapat megtagadta tőle az ülést, és inkább más versenyzőket nevezett – ezt követően akarata érvényesítéséért indult harcba a holland előbb Svájcban, majd Ausztráliában, és hiába adott neki igazat mindkét igazságszolgáltató-intézmény, van der Garde végül lemondott versenyzési jogáról.

Annak érdekében, hogy a Sauber ne kockáztassa dolgozói állását, 15 millió eurós „fájdalomdíjat” ígért van der Gardénak, feltéve, ha az eláll versenyzési szándékától.

Tagged: