Verstappen: Minden sport tele van fiatalokkal

F1

2015. március 23. hétfő, 08:48

Szerző: Strommer Benjamin

Sokakat megdöbbentett, hogy 17 évesen az F1-be juthatott, valójában azonban ugyanez a folyamat zajlik más sportágakban is, véli Max Verstappen. Szerinte könnyebb a feladata, mint annak idején apjának.

Az Ausztrál Nagydíjon Max Verstappen már kitörölhetetlenül beírta nevét a Formula-1 történelemkönyveibe, amikor 17 évesen és 166 naposan minden idők legfiatalabb versenyzője lett, csaknem két évvel megdöntve – az épp ma 25 éves – Jaime Alguersuari korábbi rekordját. Könnyen a legfiatalabb pontszerzővé is válhatott volna, ha motorhiba miatt nem kell kiállnia a versenyből.

„Mindenkinek lehet véleménye” – mondta Verstappen a német Auto Bildnek, utalva arra, hogy példátlanul zsenge kora sokak nemtetszését váltotta ki. „A végén csak rajtam múlik, hogy bebizonyítsam, tévedtek. De úgy gondolom, létezik egy globális trend, amely szerint egyre több és több fiatal érkezik a csúcsteljesítményt igénylő sportágakba. A Real Madrid például egy 16 éves norvéggal írt alá.”

Max apja, Jos Verstappen is csupán 22 éves volt, amikor a Formula-1-ben bemutatkozott. Az 1994-es szezonban a Benettonban nem sok lehetősége nyílt bizonyításra. „Az én bemutatkozásom teljesen más körülmények között zajlik” – vélekedett a holland, akinek csapattársa egy másik ígéretes újonc, a 20 esztendős Carlos Sainz Jr.

„A csapattársa 1994-ben nem volt más, mint Michael Schumacher, akiről tudjuk, hogy most már minden idők legsikeresebb Formula-1-es versenyzője. Valójában olyan körülmények között nem volt lehetősége kitűnni. Számomra más a helyzet. A Toro Rosso és Red Bull már beleszokott abba, hogy fiatal versenyzőkkel dolgozzanak, és kineveljék őket. Jó kezekben vagyok.”

Tagged: