Miért örül a Ferrari győzelmének a Manor?

F1

2015. április 9. csütörtök, 09:42

Szerző: Strommer Benjamin

A kiscsapat jelenleg a módosított tavalyi Marussiát használja, tavalyi Ferrari motorral, ha azonban megérkezik a 2015-ös modell, új erőforrás is járni fog hozzá.

A motor az a terület, ahol a Malajziai Nagydíjon győzelmet szerző Ferrari a legnagyobb javulást érte el az új szezonban – ezt bizonyítja Felipe Nasr kitűnő ötödik helye Ausztráliában a motorpartner Sauberrel, a csapattal, amely 2014-ben egyetlen pontig sem jutott. A szárnyait bontogató Manor sok eredményre nem számíthat egyéves autójával az idei modellek között – néhány felvillanást leszámítva a Marussia már előző idényben is csak a mezőny végére volt elég –, azonban teljesítménybeli ugrásban bíznak, amikor 2015-ös autójuk megérkezik a szezon későbbi részében, vele együtt pedig a Ferrari friss motorját is megkapják.

„A Ferrari a legsikeresebb motorszállító a Formula-1 történetében. Nagyszerű látni az előrelépést, amelyet tettek” – mondta Graeme Lowdon, a Manor sportigazgatója az Autosport lapnak. „A többi általuk támogatott csapat szerepléséből látszik, hogy mit lehet elérni, ha valaki előrelépést tesz. Azt hiszem, a Ferrari óriási munkát végzett. Óriási segítséget nyújtottak nekünk. Jó volt látni, hogy megkapták jutalmukat a kemény munkáért.”

A Manor saját célja a hétvégi Kínai Nagydíjon az lesz, hogy mindkét autóval el tudjon rajtolni. Malajziában ez csak Roberto Merhinek sikerült, ő azonban célba is ért, annak ellenére, hogy az autó első idei köreit tette meg Sepangban.

Tagged: