Felnőtteknek is gyerekjáték

F1

2015. április 10. péntek, 08:23

Szerző: Formula.hu – Fotó: Rogosz Péter

Tavasszal dobja piacra a LEGO legújabb sorozatát, a Speed Champions szériát, amellyel a benzingőz szerelmeseinek kedvez a világ egyik legnépszerűbb játékgyártója. Na meg a gyerekeknek, különösen, ha egy Ferrariról és a hozzá tartozó kamionról van szó…

Az LEGO évről-évre egyre szélesebb körben kínál építőjátékokat a gyermek és a felnőtt rajongók nagy örömére. Az idei évben az F1 és az egyéb autósport rajongóknak is van miért a játékboltok polcait vizslatni, hiszen a cég három autógyártóval kötött szerződést, melynek eredményeként a Ferrari, a McLaren és a Porsche legkedveltebb modelljei kerültek a piacra.

_IMG_2337_resize

A Speed Champions sorozat keretein belül 7 új szett jelent meg, egy hatalmas piros Ferrari kamion – és vele együtt egy Ferrari F14 T versenyautó. Ezen felül egy McLaren Mercedes szerelőműhely is elérhetővé vált, benne a McLaren Mercedes MP4-29, egy működő fényekkel rendelkező célvonal, és hozzá két Porsche – a 911 RSR és 911 GT3 R Hybrid. A felsoroltakon kívül még négy további, egy-egy versenyautó alkotóelemeit tartalmazó készlet is arra vár, hogy beállhasson a rajtvonalba.

Az újdonságok természetesen szerkesztőségünkhöz is eljutottak, és kollégánknak illetve autórajongó kisfiának jutott az a hatalmas megtiszteltetés, hogy összerakhassa az ország egyik első Ferrari F14-jét és a hozzá tartozó Scuderia Truckot.

_IMG_2348_resize

Az alkatrészek ezúttal nem pont úgy jutottak el Miskolcra, mint az F1-es szezonkezdet során szokás: a légi úton használatos konténerek helyett keménydobozos csomagolásban érkeztek hozzánk az építőelemek. A zacskók kibontásánál még a szeptemberben iskolába készülő Bálint volt a legaktívabb, sőt a versenygép összeállításában is ő jeleskedett a legjobban, ám az idő múlásával lassan elfogyott a türelme és helyét a kamion megépítésénél már a szakértő apuka vette át. Végül azonban hiába passzolt minden kocka a legtökéletesebben és hiába állt a rendelkezésre a helyes sorrendben történő összeillesztéséhez a részletes prospektus, az anyukát is segítségül kellett hívni, ha be akartunk férni az előzőleg eltervezett egy órás időkeretbe.

Képgaléria

Teszteltük a LEGO Speed Champions szériát

 

A munka végeztével hamar kiderült: megérte a befektetett energia, hiszen így Vettel maláj sikerének idején a gyerekszoba legfrekventáltabb polcán már egy alkalomhoz illő szett hirdette a Scuderia és a LEGO legújabb sikerét.

(X)

A LEGO már közzétette a Speed Champions széria weboldalát is, ahol minden fontos információról értesülhetnek az érdeklődők.

Tagged: