Hoppácska, egy ember a pályán!

F1

2015. április 10. péntek, 10:43

Szerző: Gellérfi Gergő

A második kínai F1-es szabadedzést nézve Palik László klasszikussá nemesedett mondatát idézhettük, amikor egy férfi átrohant a célegyenesen – mostanra az is kiderült, milyen indíttatásból tette ezt.

A Kínában tartózkodó F1-es újságíró, Adam Cooper részletekről számolt be a második szabadedzés során a pályán keresztülfutó férfivel kapcsolatban. Mint kiderült, a két autó közt átszaladó ember egy (valószínűleg nem teljesen normális) rajongó volt, akit azóta már őrizetbe is vettek.

A férfi a főtribün előtt mászott át a falon, leugrott a földre, majd átmászott a védőkerítésen is. Miután átszaladt Ericsson Sauberje és egy másik, érkező autó közt, bemászott a bokszutca falán – az alábbi kép tanúsága szerint a svéd versenyző a tükörben figyelte az eseményeket.

emberapalyan

Hogy nem ép elme vezérelte, az ezután történtek végképp megerősítették, a rajongó ugyanis a Ferrari garázsához szaladt, ahol a helyszíni beszámolók szerint azt mondta, hogy szeretné vezetni az egyik autót.

A biztonsági őrök végül itt kerekedtek felül rajta, s átadták a hatóságoknak, akik őrizetbe vették a saját és mások életét is veszélyeztető férfit. Az eset következtében megerősítik a főtribün biztonságát, s több őrt helyeznek ki oda a hétvége hátralévő részében

A klasszikus silverstone-i jelenet

Tagged: