Új elemeket teszteltek Hülkenbergék

F1

2015. április 10. péntek, 16:26

Ez volt az egyetlen egy különleges momentum a Force India pénteki napjában, ezt leszámítva teljesen szokványos módon indult számukra az F1-es Kínai Nagydíj hétvégéje. Mindez pedig az eredmények tekintetében sok jót nem jelent nekik.

Az év eddig eltelt részében a silverstone-i bázisú kiscsapat autói ugyanis rendre a mezőny hátsó traktusában kullognak, és ez a mai két szabadedzésen sem volt másként. Mindkét gyakorlást a 16. és a 18. helyen zárták, az FP1-ben Sergio Perez, az FP2-ben Nico Hülkenberg volt egy picivel gyorsabb a házon belüli összevetésben. Mindez egyben azt is jelenti, hogy stabilan csak a két Manort tudták verni, és látszólag a McLaren-Honda is kezdi őket beelőzni nyers tempó tekintetében.

„Zökkenőmentes péntekünk volt, így teljesíteni tudtuk a mai napra szánt programot” – kezdte nap végi értékelését egy ásítás közepette Hülkenberg. „A munka javarészében a gumikra és az autó egyensúlyára koncentráltunk, ez ad nekünk egy alapot, amire a hétvége folytatásában építkezhetünk. Reggel ki tudtunk próbálni néhány tesztalkatrészt, amikről remélhetőleg sok használható adatot gyűjtöttünk a csapatnak. Határozottan úgy vélem, hogy izgalmas dolgok zajlanak jelenleg nálunk. Nyilvánvalóan sokat kell még dolgoznunk annak érdekében, hogy előcsaljunk egy kis plusz teljesítményt az autóból, főleg ami a különböző gumikeverékek használatát illeti, úgyhogy erre is fogunk koncentrálni.” 

Perez mást emelt ki, ő az egykörös tempón szeretne tovább csiszolni még az időmérő előtt. „Ez nem volt a legkönnyebb nap a számomra, de legalább a körülmények elég konstansak voltak a pályán. Az első etapomat a lágyabb keveréken meg kellett szakítanom, amikor pedig folytatni akartam azt, már nagyon nagy volt a forgalom a pályán, ezért nem igazán derülhetett fény az egykörös teljesítményünkre. Ezért holnap reggel elsősorban erre kell koncentrálnunk az időmérő előtt. Másrészről a keményebb keveréken viszont teljesíteni tudtunk egy hosszabb etapot, ami vasárnapra értékes információkkal látott el minket” – utalt rá Perez, hogy magára a versenyre való felkészülés tekintetében nem is állnak olyan rosszul.

Tagged: