A McLarennél minden kör újabb adathalmazt jelent

F1

2015. április 14. kedd, 18:58

A címben olvasható állítást a dolog pozitív oldaláról közelíti meg a wokingi F1-es csapat, hiszen miután Kínában sikerült mindkét autónak elérnie a kockás zászlót, céljuk változatlan maradt Banhreinre.

Készült már jobb helyzetben is a Mclaren Bahreinre (ki ne emlékezne például a 2007-es malajziai kettős győzelemre), de a csillagok 2015-ös állása szerint most vannak a legjobb formában, hiszen – a szezonban először – a csapat mindkét versenyzője meglátta a kockás zászlót a Kínai Nagydíj végén. Hihetetlen, de a tavaly debütált Orosz Nagydíj mellett Bahrein az egyetlen olyan helyszín a 2015-ös versenynaptárban, ahol nem tudott még nyerni a csapat (még Mexikóvárosban is sikerült három alkalommal), ez a sorozat pedig – Alonso szavaival élve – idén sem fog megszakadni.

„Bahrein jó volt hozzám a múltban – háromszor nyertem már ott – és habár a hétvégén nem lesz esélyünk a győzelemre, a maximumra törekszünk a megtett kilométerek terén, a lehető legváltozatosabb pályákon” – állt a spanyol nyilatkozata a McLaren hivatalos futamelőzetesében. „A célunk továbbra is az, hogy növeljük a megbízhatóságot, de teljesítmény terén is előre szeretnénk lépni, ahogyan azt az elmúlt hétvégéken tettük.”

„A bahreini pálya sokat követel az autótól, de mindenekelőtt fontos, hogy célba érjünk, és hogy annyi adatot gyűjtsünk, amennyit csak lehetséges, mielőtt megérkezünk Barcelonába. A fejlődés egyértelmű, az autót jó vezetni, ami megfelelő alapot nyújt a fejlesztésekhez. Kíváncsian várom, mit hoz a verseny, miután mindent kihoztunk a csomagunkból az edzéseken” – tette hozzá Alonso, aki 2005-ben és 2006-ban Renault-val, 2010-ben pedig a Ferrari volánja mögött diadalmaskodott Szahírban.

Jenson Button az előretekintés helyett egy pillanat erejéig még visszakanyarodott a sanghaji, Pastor Maldonadóval történt incidenséhez. „Szerencsétlen és rossz helyzetfelismerés volt a részemről, de addig jó móka volt egy Lotussal csatázni, noha az egyenesekben rettentően nehéz volt feltartani. Ami Bahreint illeti, a pálya nagyszerű, és mindig élvezetes versenyt láthatnak itt a rajongók – én is imádom, a 2009-es versenyt sikerült is megnyernem. Annak ellenére, hogy az autónknak nem igazán fekszik ez a vonalvezetés, folytatjuk a fejlesztéseket, hiszen hamarosan kezdődik az évad európai része, ahol még nagyobb előrelépést várunk.”

Tagged: