Ricciardo a varázsgomb megnyomását várja

F1

2015. április 15. szerda, 09:01

Daniel Ricciardo hisz abban, hogy a Red Bull képes lesz egy csapásra, egyetlen megoldás megtalálásával véget vetni idei küszködésének. Ő is a Ferrari javulásával példálózik.

Az ausztrál ugyan mindhárom idei futamon pontot szerzett eddig, de így is összesen csupán 11 egység díszeleg a neve mellett, miközben már koránt sem áll a rendelkezésére olyan autó, amivel tavaly tündökölni tudott.

A Red Bull helyzetét még fájdalmasabbá teszi, hogy a Toro Rosso autói is tudják velük tartani a lépést, ezzel jelezve, hogy nem kizárólag a Renault motor gyengesége az oka hanyatló formájuknak.

11146223_873046442741846_9047708153496523075_n

Ricciardo szerint azonban már közel a megoldás, és amikor arról faggatták, hogy nagy javulás lesz-e várható a Red Bull Spanyol Nagydíjon érkező friss aerodinamikai csomagjától, így felelt:  

„Úgy gondolom, hogy igen. Szerintem létezik egy varázsgomb, az embereink képesek rá, hogy megtalálják, és remélem, hogy ez lesz az. Persze nem nagyon akarok erre alapozni, hiszen aztán könnyen csalódás érhet, de a csapat egyértelműen képes lenne megtenni egy ilyen nagy lépést. Látva a Ferrari javulását, ez csak egy további okot jelent arra, hogy mi is véghez tudunk vinni valami hasonlót.”

Az ausztrál szavai egybecsengenek csapatfőnöke, Christian Horner legutóbbi kijelentésével, aki szintén arra alapoz, hogy ők is le tudják majd másolni a Ferrari tavaly óta végbement felemelkedését.

Tagged: