Kubica nem indul a hétvégi WRC-futamon

Rali

2015. április 21. kedd, 10:28

Szerző: Gellérfi Gergő

Csapata átalakítása miatt Robert Kubica úgy döntött, hogy kihagyja a WRC soron következő fordulóját, a hétvégi Argentin Ralit – az RK WRT a tervek szerint Portugáliára már visszatér a mezőnybe.

Nem indul a hétvégi Argentin Ralin a WRC mezőnyének egyik legsikeresebb tagja, a korábbi F1-es pilóta, Robert Kubica. A tavaly még az M-Sport támogatásával versenyző lengyel idén saját csapatával, az RK WRT-vel vesz részt a küzdelmekben, Fiestája felkészítésében az A-Style támogatja őt.

A lengyel versenyző úgy nyilatkozott, hogy csapata átszervezése miatt hagy ki egy fordulót, de Portugáliára már vissza akar térni: „Ez egy nagyon nehéz döntés volt. Mindvégig úgy terveztük, hogy részt veszünk az Argentin Ralin, így a csapat egy része, beleértve a versenyautót is, már a helyszínen van. Ennek ellenére is ki kell hagynunk ezt az eseményt.”

kubica_2015

„A rali-világbajnokságon szerepelni igazi kihívást jelent, s bár az első három fordulóban hat szakaszt is megnyertem, realistának kell maradnunk, és arra kell koncentrálnunk, hogy minél több területen fejlődjön a csapat. Terveink szerint Portugáliára visszatérünk egy átalakított struktúrával, egy finomhangoláson átesett rendszerrel. Szeretném a szurkolóink megértését kérni, s egyúttal megköszönni a támogatásukat.”

Bár a lengyel a WRC idei első három fordulóján jó formát mutatott, s hat szakaszt is meg tudott nyerni, a pontszerzés még nem jött össze neki, leginkább technikai problémák miatt.