Új színezet, újult lendület a Swift Cup Europe rajtjára

Gyorsasági (Gy)

2015. április 22. szerda, 09:30

Szerző: Cargo Racing Press

Múlt hétvégén egy hungaroringi teszteléssel lezárta a felkészülési időszakot Bernula István és Fekete Balázs, akik második idényükre készülnek a Swift Cup Europe-ban. A két versenyző friss lendülettel vág neki az április 24-26-án esedékes Speedzone.hu Kupával startoló szezonnak: ezt hivatott demonstrálni versenygépeik megújult köntöse is.

Bernula és Fekete – előbbi a Swift Cup Europe abszolút értékelésében, utóbbi a Junior Kupában zárta ezüstérmesként a 2014-es idényt – a mezőny többi tagjával együtt tréningezett Mogyoródon, ahol első ízben vitték pályára a Swifteket az idei évre készült új festésekkel. A hazai motorsport-szentélyben tartott gyakorlás tapasztalatai alapján mindkét versenyző bizakodva készül a szezonnyitó megmérettetésre.

DRIVERS002_

„A csapattal közösen alkottuk meg az idei autódizájnt, mert ilyen módon is szerettük volna megmutatni, hogy lendületben vagyunk. Ezt alátámasztották a tesztelés eredményei is, ahol használt gumikon autóztunk, de így is bebizonyosodott, hogy sokat javultam a tavalyi, hungaroringi legjobb eredményemhez képest. Természetesen bizakodó vagyok, de majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A mezőny erősnek ígérkezik, a tavalyi élmenőkhöz idén újabb tapasztalt, gyors pilóták csatlakoznak, de jönnek az osztrákok is, akikről úgy hallottuk, hogy szintén sokat gyorsultak technikai értelemben. Mint mindig, most is a rajtrács elejére és a dobogó legfelső fokára pályázva vágok neki a hétvégének” – mondta az idei évtől kezdve „Batboy” becenéven rohamozó Bernula István.

A javulás Fekete Balázs esetében is tapasztalható volt, a még mindig csak 14 esztendős pilóta csapattársához hasonlóan nagy reményekkel várja a nyitófordulót: „Egyetértek Istvánnal abban, hogy az új autófestésünk látványosra sikerült és bízom benne, hogy másoknak is legalább annyira tetszik majd, mint nekünk. Az utolsó teszt eredményeivel és tapasztalataival elégedett vagyok, őszintén szólva meglepődtem azon, hogy mennyit javítottam a tavalyi legjobb hungaroringi teljesítményeimhez képest. Természetesen arra törekszem, hogy hasonlót, vagy még jobbat nyújtsak a hétvégén és bízom benne, hogy jó eredményeket érhetek el az időmérő edzésen és a futamokon” – fogalmazott a versenytársak által „Blacky” néven emlegetett ifjú pilóta.

DRIVERS001_

A Swift Cup Europe mezőnye pénteken, késő délután vesz részt a Speedzone.hu Kupa „Superpole” rendszerben lebonyolításra kerülő időmérő edzésén, majd szombaton és vasárnap is egy-egy futammal folytatódik a programjuk.