Gender Racing Team: Visszaszámlálás

Gyorsasági (Gy)

2015. április 22. szerda, 19:22

Eszenyi Laci és Rónai Tomi mellett ezúttal egy újonc foglalja el a harmadik ülést. Tóth (Gender) Tamás csapatfőnök természetesen idén is bajnoki címet, színvonalas versenyeket és fair futamokat vár versenyzőitől.

„Három versenyzővel vágunk neki a 2015-ös szezonnak. A legrégebbi bajnokunkkal Eszenyi Lászlóval, a legfiatalabb bajnokunkkal Rónai Tomival és érkezik egy új versenyző Romániából Remus Gherghinescu. A bajnokság első és második helye a cél, amit Lacitól és Tomitól várok. Mindenki tudja, hogy nálunk nincs csapatsorrend, így a végső győztes személye még ismeretlen. Remustól pedig azt várom, hogy minél hamarabb szokjon össze a versenyautóval. Körről körre és versenyről versenyre gyorsuljon és mihamarabb vegye fel a versenyt a többi pilótával.”

AIMG0293

Rónai Tamás élete első szezonjában megszerezte a bajnoki címet. A cél idénre a címvédés, de a fiatal versenyző tisztában van vele, hogy nem lesz egyszerű dolga.

Tűkön ülve várom az első versenyhétvégét. A múlt pénteki tesztnapon rengeteg kört tudtunk megtenni, így úgy érzem, maximálisan sikerült visszaszoknom az autóba. Az előző szezonban megszereztük a bajnoki címet, amit idén szeretnénk megvédeni. De addig sok munka vár még ránk. Mindent megteszek, hogy idén újra én végezhessek a tabella élén.

Eszenyi Lacinak az előző szezonban az utolsó pillanatokig éltek a bajnoki esélyei. Ezúttal a cél a végső dobogón a legfelső fokon végezni.

„Már alig várom a hétvégét, hogy újra versenyezhessek. Egy erős és komplex felkészülés után nem érhet minket meglepetés. Az idény első tesztelésén lehetőségem nyílt hogy egy új típusú Renault-val vágjak neki a a szezonnak, ami a pozitívumok mellett rengeteg kockázattal is jár. De próbálunk megfelelni a kihívásoknak.”

AIMG0262

A csapat harmadik versenyzője a román Remus Gherghinescu, aki gokart-tal már többször helyt állt, de most a váltás mellett döntött.

„Számomra ez egy természetes döntés volt, hogy sok év gokartozás után váltok és a Forma autó a legideálisabb választás és a Gender Racing Team-től kaptam egy remek ajánlatot. Ebben az évben remélem, hogy minél gyorsabb tudok lenni. Az első célom, hogy minél otthonosabban érezzem magam az autóban és remélem, hogy a csapattal is jó kapcsolatot tudok kialakítani. Középtávú tervnek a dobogó reális lehet.”

A Gender Racing Team csütörtökön a szabadedzésekkel kezdi a hétvégét, majd péntek délután az első időmérőt is teljesítik a csapatok. Így már csak pár nap és kiderül mit is tudnak a srácok igazán.