Valóban elviharzott Button Bahreinből?

F1

2015. április 23. csütörtök, 15:02

Szerző: Strommer Benjamin

Sajtóhírek szerint a veterán F1-es nem viselte túl jól, hogy nem tudott elrajtolni a hétvégi nagydíjon. A McLaren cáfolta ezeket az értesüléseket, állítják, Button a csapattal nézte végig a futamot, aztán udvariasan elköszönt.

Míg Fernando Alonso számára pozitívan végződött a Bahreini Nagydíj, Jenson Button ezzel teljességgel ellenkező hétvégét élt meg: autója két szabadedzésen és az időmérőn is meghibásodott, mivel pedig igen valószínűnek tűnt, hogy a futamot sem fogja végigbírni, a McLaren úgy döntött, a 22-es rajtszámú autót nem is állítja fel a rajtrácsra. A brit Mirror szerint Button igen hevesen reagált, amikor közölték vele a hírt: arról számoltak be, hogy a versenyző „elviharzott” a pályáról, és „médiakötelezettségeinek sem tett eleget.”

A McLaren kedden tagadta az állítások valóságát, ostobaságnak titulálta azokat, szenzációhajhász újságírók kitalációjának. Matt Bishop kommunikációs igazgató igyekezett időrendi sorrendben elmondani, pontosan mi is történt:

„Jenson a paddockban, a mi motorhome-unk képernyőin nézte végig a Bahreini Nagydíjat, közben pedig jó meglátású és szórakoztató tweetek sorozatát osztotta meg. A verseny végén ő és felesége, Jessica távoztak a pályáról. A csapat teljes tudomásával és hozzájárulásával tették, és udvariasan elköszöntek. Azt mondani, hogy Jenson ’elviharzott’, amint néhány elkeseredett szenzációhajhász riporter állította, teljes és végletes ostobaság” – mondta Bishop.

Button Twitter-oldalán tényleg megtalálhatjuk az említett bejegyzéseket, olyanokat, mint: „Kimit kell figyelni, jól bánik a gumijaival”, „Úgy gondolom, a gyorsabb kocsik háromszor fognak kiállni, az egyetlen a legjobb tízből, aki kétszer fog, az Perez”, „Nagyszerű akció Maldonado, Massa és Nasr közt a bokszutcában”, vagy éppen „Tetszik az autók szikrázása”

Tagged: