Marquez kisujját törte dirt track edzés közben

Motor

2015. április 28. kedd, 10:14

Tegnap késő este érkezett a hír, miszerint a címvédő Marc Marquez szombat délelőtt balesetet szenvedett dirt track edzés közben, amely során eltörte a kisujját. A Repsol Honda spanyolját délután már meg is műtötték, s az orvosok szerint egyelőre van rá esély, hogy a történtek ellenére is ott lehessen a jövő hétvégi jerezi futamon.

Nem ez az első alkalom, hogy Marc Marquez megsérül dirt track edzés közben: tavaly például a holtszezonban szenvedett hasonló balesetet, amely során eltört a lába, így az egyik téli tesztet teljes egészében ki is kellett hagynia – igaz, azt követően tíz futamgyőzelemmel indította az évet. Most nem ennyire vészes a helyzet, ugyanis szombat délelőtt „csak” a kisujját törte a Repsol Honda versenyzője, amely után azonnal be is ment a barcelonai kórházba, ahol már tegnap délután sor került a MotoGP regnáló világbajnokának operációjára. A beavatkozásról a hasonló témájú cikkekben számtalan alkalommal felbukkanó Dr. Xavier Mir beszélt a motogp.com weboldalnak:

21239_orig_80d8cdefd351cb0d8147b29d4810cab6

„Marquez megjelent a kórházunk baleseti osztályán, miután délelőtt balesetet szenvedett edzés közben. A páciens megmutatta, miként deformálódott el a bal kezén a kisujja, a röntgenvizsgálat pedig kimutatta, hogy eltört a kézközépcsonthoz közelebbi ujjperccsontja és el is mozdult a helyéről. Ezért úgy döntöttünk, hogy a sérülést egy titánlemez beültetésével kezeljük az ujjába – ahogy tettük azt volna bármely más páciens esetén is. Ez lehetővé teszi, hogy már 24 óra múlva elkezdjük a gyakorlati rehabilitációját, s ezzel lehetősége lesz rá, hogy rajthoz álljon Jerezben” – nyilatkozta optimistán az orvos.

Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy Dani Pedrosa Katar utáni kidőlését követően nem kell újabb helyettes után néznie a Repsolnak, ám Marquez indulása minden bizonnyal csak a Spanyol Nagydíj előtti napokban dől majd el véglegesen. Az biztos, hogy a címvédőnek nagyon rosszkor jönne egy kényszerpihenő, hiszen három versenyhétvége elteltével csupán ötödik a pontversenyben, s a hátránya már 30 világbajnoki egység a tabellát vezető Valentino Rossi mögött.