Rengeteg bónuszt osztott szét a Williams

F1

2015. április 28. kedd, 12:51

Szerző: Strommer Benjamin

A csapat jelentős veszteséggel zárta a 2014-es évet, ennek ellenére több mint 800 millió forintnyi pénzjutalmat osztott szét dolgozói között. Vallják: nem az számít, ki mennyiből gazdálkodik.

Tegnap hozta nyilvánosságra 2014-es pénzügyi mérlegét a Williams: annak ellenére, hogy a pályán remekeltek és a konstruktőri bajnokság harmadik pozícióját szerezték meg kilenc dobogós helyükkel, az évet 14 milliárd forintnak megfelelő veszteséggel zárták. A Times és Telegraph lapok beszámolója szerint ennek ellenére is 3 millió dollár, azaz 829 millió forint pénzjutalmat osztottak ki dolgozóik között.

Ezzel a már említett eredményeket hálálták meg dolgozóiknak, melyek a mindössze 5 ponttal záruló 2013-as idény fényében különösen bravúrosak. A csapat mind a 660 munkatársa 4500 dollár (1,2 millió forint) bónuszt kapott év végén fizetése mellé.

„Ezek a számok semmiféle gyengélkedését nem tükröznek a sportban” – mondta Claire Williams csapatfőnök-helyettes a Daily Mailnek. „Az elmúlt évtizedben mutatott teljesítményünk produktumai. De nem rágjuk le a körmünk miatta.” A Williams tegnapi közleményében is elmondta, nyereségesebb évre számít 2015-ben, a tavalyi végeredményért járó jogdíjak 60 %-kal nagyobbak az azelőttinél.

Williams korábban kijelentette, a Ferrari háromszor akkora költségvetésből gazdálkodik, mint ők. Ennek ellenére továbbra is hisz benne, hogy harcolhatnak az olasz csapat ellen „Nem az a fontos, hogy mennyit költesz el. A Toyota 500 milliót (fontot) költött, mégsem nyertek soha versenyt. A te csapatod formája és struktúrája dönt, és hogy milyen hatékonyan működik.”

Tagged: