A Red Bull még nem tudja megítélni Kvjatot

F1

2015. április 28. kedd, 13:30

Szerző: Strommer Benjamin

A négyszeres bajnok Sebastian Vettel helyét új versenyző vette át a tapasztalatlan orosz F1-es személyében, önhibáján kívüli problémák miatt azonban eddig nem lehet megmondani, mennyire szerepel jól.

A tavaly még Toro Rossónál versenyző és több alkalommal megvillanó Danyiil Kvjat – rövid ideig ő volt az F1 legfiatalabb pontszerzője – eddigi négy versenyéből kettőt nem tudott befejezni motorproblémák miatt, kétszer ért célba, ám Malajziában és Bahreinben is csak kilencedik helyeket gyűjtött be, 4 pontjával jelenleg mindössze 15. helyen állt a bajnokságban.

Ezzel tetemesen elmarad a 19 egységével hetedik Daniel Ricciardo mögött, de az orosznak is voltak erős momentumai, ha a körülmények éppen a kezére játszottak, nem ellene: a malajziai időmérőn például az 5. rajtkockát szerezte meg közvetlenül csapattársa mögött. A Red Bullnak annyi problémája van idén, elsősorban a Renault erőforrásával, hogy Christian Horner egyelőre nem vállalkozik új pilótája értékelésére.

„A probléma Danyiil számára az, hogy nagyon sok gondja volt, jóval több, mint ami méltányos lenne, félbeszakított edzések, időmérők és versenyek. Amikor tisztán tudott menni, akkor jó munkát végzett” – idézi a crash.net Hornert. „Malajziában erős versenyt teljesített, ezért pillanatnyilag nehéz lenne megítélni őt. Amit mi látunk, az az, hogy gyors, a visszajelzései erősek, és nem hagyta magát elcsüggedni. Azt gondolom, egy kis idő múltán és kiegyensúlyozottság mellett láthatjuk majd, mi rejlik benne.”

Tagged: