Rosberget legutóbb már nem érdekelte Hamilton

F1

2015. április 28. kedd, 13:42

Nico Rosberg legutóbbi két F1-es versenyét látszólag eltérő hozzáállással futotta. Míg Kínában Lewis Hamiltonra panaszkodott, Bahreinben elmondása szerint már nem foglalkozott azzal, hogy mit csinál csapattársa.

Rosberg számos kritikát kapott a Kínai Nagydíj utáni, a közvélemény számára kissé érthetetlen kirohanása miatt, amikor azzal vádolta meg Hamiltont, hogy szándékosan túl lassan haladt előtte az élen, és ezzel nehezítette meg az ő versenyét.

hamilton rosberg vettel bahrain

Bahreinben már egy másféle Rosberget figyelhettünk meg, aki látszólag már kevesebbet aggodalmaskodva a káros légáramlatokon, többször is levadászta és megelőzte a Ferrarikat a verseny során. Sebastian Vettel mellett az első kerékcserék után ment el a célegyenesben, ezt követően pedig a bokszból éppen kihajtó Hamilton mögé érkezett meg, akire egy ideig megpróbált nyomást gyakorolni. Amikor arról kérdezték, ezúttal nem tartott-e attól, hogy csapattársa mögött autózva gyorsan kárt tesz saját abroncsaiban így felet:

„Előzőleg nem tudtam pontosan, hogy Lewis mennyire húzott el tőlünk, de ezúttal nem érdekelt. Ekkor a célegyenesben nagyon szoros volt a csata [Vettellel], de kihasználtam a kínálkozó lehetőséget.”

Rosberg ugyan visszalépett a tabella második helyére, de már 27 pont, azaz egy futamgyőzelemnél is nagyobb a lemaradása Hamilton mögött. Egyelőre úgy tűnik, a német nem jelent akkora kihívást a címvédő számára, mint tavaly tette, de a hozzáállásának változtatásával próbálna javítani a helyzeten. „Még semmi nincs veszve” – mondta Rosberg. „A jövőben talán kevesebbet kell gondolkodnom a dolgokon.”

Tagged: