Spanyolországban jön a Red Bull új orra

F1

2015. április 29. szerda, 10:55

Szerző: Strommer Benjamin

Már a szezonnyitó előtt ígérték, ehhez képest az F1-es csapat csak a Spanyol Nagydíjra készíti el rövid orrát – az új elem állítólag számos alkalommal megbukott a törésteszten.

Az idén szenvedő Red Bull – eddigi legjobb eredményük két hatodik hely – fő problémájának a Renault erőforrás megbízhatatlanságát és gyengeségét tartja, ennek ellenére minden más területen is dolgozik azon, hogy faragjon lemaradásából az előtte állókhoz képest. A Spanyol Nagydíjon rendszerint minden csapat számos újítást vonultat fel, az El Mundo Deportivo egyenesen RB11 ’B’-nek hívja az autót, amelyet a Red Bull Barcelonába fog elvinni.

Ennek legfontosabb eleme a más csapatok által is használt rövid orr, amelyet az istálló már az ausztrál szezonnyitón szeretett volna bemutatni, ennek ellenére csak most készült el vele. Az orr még a Mercedes és Williams kialakításánál is rövidebb, emiatt az El Mundo állítása szerint nagyon nehéz lesz lemásolni.

A Speed Week információi alapján az új orrkúp csúszásának oka az, hogy csak most sikerült átmennie az FIA kötelező töréstesztjén. Amelyen előtte nem egyszer bukott meg: a német lap „több tucat” meghiúsult kísérletről számolt be.

Érdekes, hogy az energiaital-cég második csapata, a Toro Rosso már a téli tesztek alatt elkészült saját rövidebb orrkúpjával. Míg a Red Bull teljesítménye mérföldekkel elmarad a tavalyitól, ők javultak az előző idényhez képest, annak ellenére is, hogy két újonc pilótára kell támaszkodniuk. James Key technikai igazgató pedig elmondta: „A munkám legnehezebb része a 2015-ös autón a rövid orr volt.”

Tagged: