DTM: Felszáradó pályán is tarolt az Audi

Túraautó

2015. május 3. vasárnap, 11:05

Komoly tűzijátékot tartogatott a DTM hockenheimringi nyitóhétvégéjének vasárnapi időmérő edzése. A reggeli esőzés folytán az edzés elején a Hankook esőgumijai kerültek fel az autókra, a végén viszont már a slickeken röpködtek a legjobb köridők.

Becsléseink szerint mintegy 23-24 alkalommal változott az éllovas kiléte a DTM vasárnapi délelőtti kvalifikációján, mivel a felszáradó pályán egyre jobb és jobb köridőket tudott futni a mezőny. A legjobb pillanatban, az edzés végén Mike Rockenfeller állt az élen, így a délutáni egyórás futamot ő kezdheti majd meg a pole-pozícióból.

Mögötte két másik Audi-pilóta végzett Miguel Molina és Mattias Ekström személyében, míg a BMW címvédője Marco Wittman a negyedik rajtkockát szerezte meg. A legrosszabbul a Mercedesek tudtak alkalmazkodni a változó körülményekhez, a csillagos márka legjobb pilótája az időmérőn a 8. helyig jutó Gary Paffett volt. Feltűnő, és mindent elmond a mezőny kiegyensúlyozottságáról, hogy a tegnapi futam dobogósai ezúttal a csak a rajtrács második felébe tudták magukat kvalifikálni: Paul di Resta a 12., Pascal Wehrlein a 18., a szombati győztes Jamie Green pedig csak a 19. helyről rajtolhat ezúttal. 

Eredmények hamarosan!