Nagyot robbanthat a Skoda az új SUV bemutatásával

Autó

2015. május 4. hétfő, 14:58

Korábban már többször felmerültek híresztelések a Skoda nagytestű terepjárójáról, de úgy tűnik idén jön el az ideje, hogy leleplezzék az új SUV kilétét és a cseh gyártó bővítse a modellkínálatát.

A Skoda az elmúlt évek legjobb eladási adatait produkálta 2015 első negyedévében, ám ahhoz, hogy a gyártó lendülete megmaradjon úgy gondolják a vezetőségben is, hogy bővíteni kell modellkínálatukat az eddig elhanyagolt kategóriákban is.

image (2)_1 

A végleges formavilágot még nem lehet tudni, de több spekuláció is napvilágot látott már

Ennek érdekében a Skoda idén mindenképpen bevezeti a piacra a Superb Genfben bemutatott legújabb darabját, amely nyártól már rendelhető lesz a hazai kereskedésekben is. A hírek szerint azonban az igazán nagydurranásnak szánt modell a gyártó teljes új SUV-jának bemutatása lehet. Az autót a korábban megszellőztetett információk alapján Polar vagy Snowman névre keresztelik majd.

A robosztus terepjáró a Superb alvázára épül majd és a motortérben a választék a benzinmotorokat illetően az 1.4 literes TSI (150 LE) változatával indulhat, a dízelek közt a VW-csoport egyik legtöbbet használt 2.0 literes TDI-je (190LE) lehet a befutó. 

A Skoda továbbra is szeretné fenntartani a többet adni, kedvező áron alapfilozófiát a konkurensekkel szemben, így ennek megfelelően az új SUV árát kicsivel 10 millió forint felé kalibrálja.