Huff kórházban, Thompson szakított a Ladával?

WTCC

2015. május 5. kedd, 18:12

A két hír között vélhetően semmilyen összefüggést nem kell feltételeznünk, de tény, hogy a Lada mai hungaroringi tesztjén James Thompson már nem is vett részt, Rob Huff pedig bukott, és bokafájdalmakkal kórházba szállították.

Kedden több WTCC csapat is ottmaradt a Hungaroringetn tesztelni, köztük a Lada is, ám az oroszok nem az ott elért űridőknek köszönhetően kerültek címlapra, hanem egy szerencsétlen bukás és egy kissé ellentmondásos szakítás következményeként.

Thompson már a hungaroringi versenyhétvége szombati napját távozott a helyszínről, és a versenyeken már nem is vett részt. A hivatalos indoklásban akkor az állt, hogy komplikációk adódtak egy korábbi fogműtéte során, és az ebből fakadó fájdalom miatt döntött a futamoktól való visszalépés mellett. Ez az indoklás már akkor elég életszerűtlennek tűnt, sokkal valószínűbb, hogy Thompsonnak inkább csak egy versenyképes, de legalábbis biztonságosan felkészített autóra fájt volna a foga. Ez persze már csak feltételezés.

Ami viszont tény, hogy ő a Lada mai tesztjén sem vett részt, helyette az a Jaap van Lagen vezette a Vestát, aki 2009-ben éppen Thompson csapattársaként versenyzett a Ladával a WTCC-ben. Az autosport.com pedig egy a Ladához közel álló forrásra hivatkozva már kész tényként közli azt is, hogy Thompson és a Lada útjai végleg különváltak, és a szezon hátralevő részében már van Lagen lesz Huff csapattársa.

A furcsa szakítást (amit egyelőre sem a csapat, sem a pilóta nem erősített meg hivatalosan, de az Autosport ilyesmiben nem szokott tévedni) még különösebbé teszi az a körülmény, hogy Huff éppen ma szenvedett el olyan bukást az egyik Lada Vestával a Hungaroringen, ami után kórházba kellett szállítani. A hírek szerint a korábbi világbajnok pilóta alapvetően jól van, ám a bokáját nagyon fájlalja, ezért élvezheti most egy kicsit a magyar egészségügy vendégszeretetét. 

A mai teszten Huff és van Lagen mellett a Super TC2000-es bajnok, Nestor Girolami is részt vett, ám ő az Autosport értesülései szerint a WTCC promóterének külön kérésére ült autóba, Thompson utódjaként viszont nem jöhet szóba, mivel egész éves szerződés köti a Peugeot-hoz.