Négymilliárdért díjnyertes Ferrarit vehetünk

Autó

2015. május 6. szerda, 11:06

Szerző: Formula.hu – Fotó: RM Auctions

Heteken belül árverésre bocsátanak egy egészen ritka Ferrarit, amely rekordáron kerülhet új tulajdonosárhoz. A hírek szerint a 250 GT SWB California Spyder több, mint 10 millió euróért találhat gazdára.

A hvg.hu beszámolója szerint május 23-án az RM Auctions keretein belül több exkluzív autó kerül árverésre az Erba villában. Az új gazdára váró modellek között lesznek Mercedesek, Fiatok, Lanciák, melyekért komoly összegeket fizetnek majd, de az aukció fő példánya kétség kívül a Ferrari 250 GT SWB California Spyder lesz.

image_5

Az 1961-es sportkocsi becsült értéke 11 és 13 millió euró közé tehető, vagyis átszámítva mintegy 3-4 milliárd forintot ér. A típusból mindössze 56 példány készült, ebből 16 darabhoz gyártottak bura nélküli lámpafészket, mint ahogy a szóban forgó Ferrarinál.

image (2)_2

A 250 GT egy rövidített tengelytávú modell, amit a Scagliettinél terveztek és kézzel készítettek, mindezek mellett pedig egy komplett Ferrari Classiche restauráláson és minősítésen is átesett, így gyakorlatilag szebb és jobb, mint újkorában. Ez a motorjára is igaz, amely a legendás Colombo 3.0 literes V12-es blokk, három darab Weber karburátorral, négyfokozatú manuális váltóval és 230 lóerő körüli teljesítménnyel.

image (4)_1

image (1)_2

image (5)