Zéró különbség a Mercedes és a Ferrari között?

F1

2015. május 6. szerda, 16:53

Ezt állítja Niki Lauda, akit mindkét istállóhoz szoros érzelmi szálak fűzik, hiszen három világbajnoki címéből kettőt a Ferrarival szerzett, míg jelenleg a Mercedes F1-es csapat elnökeként funkcionál.

Ha valaki, akkor talán ő elfogulatlanul tud nyilatkozni a két jelenlegi legerősebb F1-es alakulat közötti erőviszonyról, és nyilván a kellő háttértudással is rendelkezik ahhoz, hogy adjunk a szavára. Nos, az osztrák szakember állítja, ami az erőforrások puszta teljesítményét illeti, a Ferrari a tél folyamán zéróra csökkentette tavalyi tetemes hátrányát a Mercedesszel szemben.

„A Ferrari tavalyról idénre zéróra csökkentette a Mercedesszel szembeni lemaradását. Úgy hiszem, hogy ők körülbelül 45 lóerővel növelték motorjuk teljesítményét, ezért becslésem szerint jelenleg ugyanannyi lóerővel rendelkeznek, mint a Mercedesek. Úgyhogy innentől kezdve az autó karosszériája és a versenyzők jelentik a különbséget. A szezonnak még messze nincs vége, még csak négy versenyen vagyunk túl, és szoros csaták lesznek egész évben. A Ferrari nagyon erős, efelől semmi kétség nincs, és egy versenycsapat sohasem hiheti azt magáról, hogy senki nem tudja befogni őket – ez nagy hiba lenne a Mercedes részéről” – nyilatkozta a Red Bull Content Pool online hírportálnak Lauda, csak hogy egy harmadik F1-es csapat is szóba kerüljön… 

Ha már a Red Bull szóba került, akkor a milton keynes-i istálló tavaly három nagydíjat is nyert pilótája, Daniel Ricciardo is megszólalt, és Laudához hasonlóan ő is Ferrari robbanásszerű fejlődését méltatta. „A Ferrari tette a legnagyobb előrelépést a télen. Az, hogy az év második versenyét megnyerték, hihetetlen előretörés volt tőlük. Tavaly még egyértelműen előttük voltunk, most meg… Rengeteget dolgoztak a télen, és nyilvánvaló, hogy körülbelül egy másodperccel csökkentették hátrányukat a Mercedesszel szemben, ami most már fél másodpercen belüli különbség, ha nem kevesebb. Hatalmasat fejlődtek. Jelenleg mi még nem vagyunk a Mercedes és a Ferrari szintjén, de nekünk is jó látni azt, hogy lehet ilyen komoly előrelépést tenni ilyen rövid idő leforgása alatt” – próbált erőt meríteni még a nagy rivális előretöréséből is a mindig pozitív ausztrál. 

Tagged: