Hamilton Barcelonában benyomná a „replay”-t

F1

2015. május 6. szerda, 17:40

Világbajnoki címvédőként sok olyan versenyhelyszín van, ahol Lewis Hamiltonnak elég lenne megismételnie tavalyi teljesítményét ahhoz, hogy a dobogó legfelső fokáról locsolhassa a pezsgőt. Barcelona is közéjük tartozik.

A 2014-es Spanyol Nagydíj emlékezetes csatát hozott a Mercedes istálló két világbajnoki aspiráns pilótája között, de Hamilton végül visszaverte Nico Rosberg kései rohamait, és hat tizedmásodperccel német csapattársa előtt átszelve a célvonalat, megnyerte a versenyt. Az előttünk álló versenyhétvégén is valami hasonlóra készül a mindig lelkes katalán közönség előtt.

„A bahreini futam kemény volt, ezért nagyszérű érzés, hogy győzelemmel sikerült zárni, és úgy általában véve csodálatos érzéssel tölt el az a mód, ahogyan az idei szezont kezdtük” – adta meg a pozitív alaphangot a Mercedes hivatalos barcelonai futamelőzetesében a vb-tabellát jelenleg 27 pontos előnnyel vezető brit, mielőtt rátért a Spanyol Nagydíjjal kapcsolatos várakozásainak kifejtésére.

„A következő feladat Barcelonában vár ránk, ami egy kiváló hely arra, hogy megkezdjük az európai szezont. Az időjárás mindig nagyon jó, a pálya pedig komoly próbatétel elé állítja az autó összes részegységét, ezért is járunk éppen ide tesztelni. A város is csodás, az épületek lenyűgözőek, és ez egy fiatalos, nyüzsgő kis hely, ezért mindig élvezni szoktam az itteni hétvégéket. Maga a versenyzés viszont nehéz itt – általában meleg van és a pálya nagyon megterhelő fizikálisan. Ugyanakkor évről évre egyre nagyobb támogatást kapok itt a szurkolóktól, és miután tavaly első alkalommal kóstoltam bele az itteni győzelem ízébe, most még stílusosabb módon szeretném ezt megismételni” – tette nyilvánvalóvá az idén eddig négyből három futamelsőséget besöprő Hamilton, hogy természetesen most hétvégén is a győzelem lesz az egyértelmű célja.

Tagged: