Rosberg: Minden eszköz megvan a kezemben

F1

2015. május 7. csütörtök, 08:38

Van az úgy, hogy az ember az addigi leggyengébb versenyeredményéből meríti a legtöbb erőt. Ez a helyzet a Mercedes német F1-es pilótájával, Nico Rosberggel is, aki Bahreinben új lendületet kapott.

Második, harmadik, második, harmadik – így fest eddig Rosberg idei eredményeinek sormintája, de a legutóbbi, szahíri futamon történt meg vele idén először az a kellemetlen eset, hogy nem tudott közvetlenül csapattársa, Lewis Hamilton mögött célba érni, hanem valaki (Kimi Raikkönen és a Ferrari) befurakodott közéjük. Ez a harmadik hely a világbajnoki pontverseny szempontjából így aztán még fájóbb volt Nicónak, mint a sepangi, mert ott legalább Sebastian Vettel Hamiltont is beelőzte a Ferrarival.

Ha csak a szerzett pontokat nézzük tehát, akkor Bahrein jelentette eddig idén a mélypontot a Mercedes németjének, ám aki látta a versenyt, az tudja, hogy Rosberg valójában eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta ott, több bátor előzést is bemutatva, és bizonyítva, hogy ha kell, akkor agresszív támadó stílusban is képes életben tartani világbajnoki esélyeit. De lássuk, hogyan vélekedik erről ő maga?

„Nem kérdés, hogy eddig a bahreini versenyt élveztem a legjobban mind közül. Nagyon jó kis csata folyt a pályán, és lehetőségem nyílt megmutatni, hogy mire vagyok képes egy ilyen kiélezett küzdelemben. Noha a végén adódott egy kis problémánk az autóval, ezt leszámítva fantasztikus volt vezetni, és igazán keményen nyomhattam neki, hogy visszaszerezzem a pozíciómat. Ez a verseny igazán feltüzelt a folytatásra, és most már tudom, hogy minden szükséges eszköz megvan a kezemben ahhoz, hogy hétvégéről hétvégére erős teljesítménnyel rukkoljak elő” – mondta el Rosberg a Mercedes hivatalos sajtóközleményében, mielőtt a most hétvégi Spanyol Nagydíjjal kapcsolatos várakozásait is megosztotta a publikummal. 

„Hosszúnak tűnt ez a szünet, úgyhogy alig várom, hogy Barcelonában újra beleüljek az autóba. Ez lesz idén az első európai versenyünk, egy olyan pályán, amit minden pilóta jól ismer, ami garantálhatja az izgalmakat a hétvégére. Maga a pálya komolyan próbára teszi az autó összes elemét – főleg az aerót –, ezért érdekes lesz megfigyelni, hogy melyik csapat mennyit fejlődött azóta, hogy legutóbb itt jártunk a télen, és vajon ki hozta magával a legtöbb fejlesztést az utolsó futam óta. Amit tudok, hogy a mi embereink kőkeményen dolgoztak a gyárban, úgyhogy lássuk, miből élünk!” – dörzsölte a tenyerét izgatottan a bajnoki pontversenyben jelenleg Hamilton mögött 27 ponttal elmaradva, Sebastian Vettelt egy ponttal előzve a második helyen álló német.

Tagged: