Vettel: „Fegyverkezési verseny” dönt a vb-ről

F1

2015. május 7. csütörtök, 10:42

Szerző: Strommer Benjamin

Azaz a német F1-es nem zárja ki a lehetőséget, hogy a Ferrari szezon végén legyűrje a Mercedest. Becslések szerint három-négy tizedmásodperccel lesznek Barcelonában gyorsabbak a piros autók.

A szezon eddigi négy versenyéből hármat a Mercedes, egyet a Ferrari nyert meg – a többség úgy vélekedik, hogy a németek továbbra is az előző évhez képest rengeteget fejlődő olasz riválisuk előtt állnak. Sebastian Vettel azonban nyilatkozatában arról beszélt, messze még a szezon vége, a két fél közül bármelyik örülhet a végén, ha győztesnek bizonyul a hosszas fejlesztési harcban.

„Továbbra is a Mercedesé a legerősebb csomag. A Ferrari kis lépéseket tesz meg” – mondta a német sajtónak, de hozzátette, kis léptekkel is nagy utat lehet bejárni. „A fejlesztési fegyverkezési verseny az, ami mindig eldönti a bajnokságot. Ha nem tudsz fejlődni az elsőtől az utolsó versenyig, sosem fogod megnyerni a címet, akkor sem, ha egyértelműen a legjobb autóval kezdtél. El akarjuk kapni a Mercedest, akkor is, ha ez egy nagyon ambiciózus cél.”

A Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda azt állítja, a Ferrari erőforrása lóerők számában utolérte a sajátjukat, innentől csak az autóban és versenyzőkben keresendő a különbség. A német Bild értesülései szerint a maranellóiak új szárnyakat, padlólemezt és motorszoftvert visznek Barcelonába, amelyekkel a szimuláció alapján 3-4 tizedmásodpercek nyerhetnek.

Persze a Mercedes sem marad tétlen az első európai versenyen, ahol mindenkitől komoly fejlesztési csomag várható: ők is új padlót, fékhűtő csatornát, első szárnyvéglapokat hoznak, motorkonfigurációjuk azonban változatlan marad.

Tagged: