A Verstappent legyőző Ocon a Mercedesé lett

F1

2015. május 7. csütörtök, 11:52

Szerző: Gellérfi Gergő

Miután Max Verstappent nem tudta megszerezni, a Mercedes szerződtette F1-es juniorprogramjába a hollandot tavaly legyőző Esteban Ocont, s a kontraktus opciós jogot is tartalmaz egy későbbi ülésre.

A Mercedes kissé váratlan bejelentést tett: a stuttgarti székhelyű istálló szerződtette juniorprogramjába az egyik legígéretesebb fiatal tehetséget, az F3-as Európa-bajnokság tavalyi győztesét, a francia Esteban Ocont. A 18 esztendős versenyző, aki tavaly legyőzte Max Verstappent, idén pedig a GP3 abszolút esélyesének számít, eddig a Lotusszal állt kapcsolatban, ám az enstone-i csapatnál Jolyon Palmer, valamint fizetős fejlesztőpilóták kaptak kiemelt szerepet az idén.

Korántsem biztos azonban, hogy Ocon idén beülhet a Mercedes F1-es gépébe, hiszen a brackley-i csapatnak már van harmadik versenyző Pascal Wehrlein személyében, míg a francia a DTM-csapat hivatalos teszt- és tartalékversenyzője lett. Ez azonban nem jelenti azt, hogy később a német túraautós sorozatban számolnának vele, hiszen a hivatalos közleményben ezt csupán azzal a nagyon is elfogadható érvvel indokolták, hogy a juniorszériákban nem szerezhet tapasztalatot az autók fejlesztését illetően.

ocon_dijatado

A közlemény azt is hangsúlyozza, hogy az Ocon által aláírt szerződés opciót tartalmaz arra vonatkozólag, hogy később a Mercedes gyári versenyzője legyen. Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motosport igazgatója így nyilatkozott a franciáról: „Esteban egy elképesztően tehetséges fiatal srác, a jövő egyik sztárja. Nagyon örülök, hogy sikerült találni egy megfelelő közös utat számára a Mercedesszel, hiszen régi hagyománya a csapatnak, hogy hosszú távú célokat szem előtt tartva támogat fiatal versenyzőket. Remélem, hogy ez az év csak az első lesz a számos együtt töltött közül.”

A francia tehetség első Mercedes-pilótaként adott nyilatkozata így szólt: „Nagyon büszke vagyok rá, hogy a Mercedes támogatását élvezem idén, s hogy rám bízták a DTM-csapat teszt- és tartalékversenyzői szerepét, remélem, hogy értékes szerepet játszhatok idén a gyár életében. Ezen a hétvégén viszont a GP3 nyitóversenyeire koncentrálok, büszkeséggel tölt el, hogy a Mercedes támogatásával egy olyan fantasztikus csapat színeiben szerepelhetek, mint az ART Grand Prix.”

Tagged: