A McLaren már a legjobbakon tartja a szemét

F1

2015. május 7. csütörtök, 19:01

Jenson Button még mindig nincs meggyőződve arról, hogy a Spanyol Nagydíjon a McLaren önerőből beférkőzhet a legjobb tíz közé, és biztos benne, hogy ezen a hétvégén sem fognak ugrálni örömükben.

A McLaren néhányszor közel került már a pontszerzéshez idén, hiszen Ausztráliában Button, Bahreinben pedig Fernando Alonso lett 11., de az autójuk eddig általában a középmezőny végén kullogott. A háromhetes szünetben azonban a csapat a Hondával karöltve számos frissítést készített el, így az MP4-30-as nem csak kívülről, hanem belülről is megújult Barcelonára.

Dppi_00115003_638

„Minden területen fejlesztettünk” – árulta el Button. „Vannak újításaink a hajtásláncon, az aerodinamikán és néhány mechanikai részletben is, szóval elég sok mindent hoztunk.  Persze nem fog egy teljes másodpercet javulni a tempónk, mostanság ilyen már nem történik a Formula-1-ben, még az olyan gyenge kezdés után sem, amit mi mutattunk. És lassan eljutunk arra a pontra, amikor százalékos arányban már nem tudunk minden versenyre ugyanannyit fejlődni.”

Bár a McLarennel kapcsolatban még mindenki az első pont megszerzéséről beszél, Button szerint nekik egyáltalán nem számít, hogy hol érnek célba a középmezőnyhöz képest: a szemüket ugyanis már most is a pole-pozíciós időn tartják, dacára annak, hogy ők maguk még nagyon távol állnak annak elérésétől.

„Az egész középmezőny nagyon szoros, és talán elcsíphetjük őket. A pontszerzés azon fog múlni, hogy a többiek mit csinálnak, ám ha mindenki jó hétvégét teljesít, nehéz lesz elérnünk” – magyarázta a brit világbajnok. „De legutóbb például Fernando az időmérőn legyőzött egy Red Bullt, egy Toro Rossot és egy másik autót is, szóval másoknak sem mennek mindig jól a dolgaik.”

„Ha nekünk minden összeáll, nekik pedig nem, akkor jó esélyünk lesz ugyan pontot szerezni, de ebben az esetben sem fogunk ugrándozni örömünkben, hiszen nem ez a célunk. Sokkal fontosabb, hogy az élmezőnyhöz képest mekkora a lemaradásunk: arra fogunk figyelni, hogy nyolc tizeddel vagy három tizeddel közeledünk-e a legjobbakhoz, nem pedig arra, hogy elérjük-e a 10. helyet.”

Tagged: