Kvjat tartja vissza a Red Bullt?

F1

2015. május 8. péntek, 13:21

Szerző: Strommer Benjamin

Daniel Ricciardo utalgatott a lehetőségre, hogy talán rutintalanabb F1-es csapattársa bizonytalan visszajelzései miatt tart ott az istálló, ahol. Ő igyekszik többet segíteni a csapat munkájában.

A Red Bull sokéves mélypontra került eddigi idei versenyei alapján, hatodiknál jobb helyet egyetlen alkalommal sem szereztek, miközben tavaly ilyenkor már dobogós pozíció is állt a nevük mellett: a visszaesés pont egybeesik azzal, hogy Sebastian Vettel elhagyta a csapatot, a helyére pedig a mindössze egyéves F1-es tapasztalattal rendelkező Danyiil Kvjat érkezett. Az orosz tehetségéhez nem fér kétség, de talán nem a legjobb választás a csapat számára ebben az időszakban – célozgatott Daniel Ricciardo.

„Seb nagyon jó kapcsolatokat épített fel a csapaton belül, a visszajelzését pedig könnyű volt megérteni az együtt töltött idő és rutin miatt. Ami Danyiilt illeti, a találkozók után ő is elmondja, mit érez az autóban, az pedig olyan, amilyennek ő érzi. Nehéz megmondani, hogy helyes-e vagy téves. Úgy gondolom, ő tudja, hogy mit érez, én pedig azt látom, hogy a tőle telhető módon a mérnököknek is elmagyarázza” – mondta Ricciardo az f1i.com-nak.

„Szeretném azt gondolni, hogy nem tart vissza minket, de egyelőre erre nehéz válaszolni. Úgy gondolom, hogy a legjobb munkát végezzük, legalábbis abban, hogy segíteni próbáljuk a csapatot. Mindig gondolkozom azon, milyen módon tudjuk segíteni őket, hogyan gyorsíthatjuk a fejlődést, de mind csak olyan munkát tudunk végezni, amilyenre képesek vagyunk.”

Ricciardo hozzátette, személy szerint igyekszik jobban belefolyni a csapat munkájába, mint tavaly, amikor még ő volt a páros tapasztalatlanabb tagja. „Igyekszem egy kicsit többet beletenni, nem helyezni nyomást a saját vállamra, de egy kicsit nagyobb terhet cipelni, tudván, hogy én valamivel tapasztaltabb vagyok. Egy kis százalékkal többet próbálok segíteni, de ha visszatekintünk a tavalyi hozzáállásomra, lényegében semmi sem változott.”

Tagged: