Raikkönen: Egész nap csak szenvedtem

F1

2015. május 8. péntek, 18:50

A trükkös pályaviszonyokat a Ferrari pilótái is megérezték a Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapján, így egyelőre a gumik működését és a fejlesztések hatásait illetően is a sötétben tapogatóznak.

A második gyakorláson Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen a 2. és a 4. legjobb időt futották, miközben a Ferrari volt az egyetlen csapat, amely egy másodpercen belül tudott maradni Lewis Hamilton legjobbjához képest.

„Furcsa nap volt ez” – kezdte értékelését Raikkönen. „A helyezésemmel és a köridőkkel nincs baj, de nem voltam teljesen elégedett az autóm vezethetőségével. Nem tudom, hogy a szél vagy a pálya állapota okozta-e, de egész nap csak szenvedtem. Nem tűnik úgy, hogy az ide hozott fejlesztésekkel lett volna valami baj, egyszerűen csak az érzés hiányzott, és úgy tűnt, mintha az autó csúszkált volna.”

Dppi_00115004_312

Vettel sem tudott túl sok következtetést levonni a mai napból, azt viszont ő is látja, hogy a Ferrari a Barcelonába hozott frissítésekkel nem lőtt mellé – ez pedig kezdésnek éppen elég.

„Ugyan még javíthatunk az autón, de a Mercedeshez mért lemaradásunk továbbra is mindig megvan” – mondta a négyszeres bajnok. „Nem a legjobb körömet futottam meg ma, de szerintem a jelenlegi körülmények között mindenkinek nehéz volt a dolga. A két gumikeverék között számunkra elég nagy a különbség egyetlen gyors körön, hosszú etapon viszont sokkal kisebb. Ma azonban mindenki elég sokat csúszkált, így nem lehet megítélni az új elemek hatását. A legfontosabb azonban, hogy semmi baj nincs velük: a vártak szerint működnek, és remélhetőleg építhetünk erre.”

Tagged: