McLaren-Honda: Ez már nem a téli tesztautó

F1

2015. május 9. szombat, 09:49

Szerző: Gellérfi Gergő

A pénteki edzéseket követően Jenson Button kiemelte, hogy mennyire más a mostani McLaren a februárinál: a Honda-motor még úgy le volt tekerve, hogy padlógázzal vehette be az utolsó kanyart.

A McLaren-Honda számára talán mindenki másnál izgalmasabb nap volt a pénteki: a csapatok Barcelonában ama sajátos helyzetben vannak, hogy néhány hónappal korábbi önmagukkal hasonlíthatják össze magukat, s az egészen bizonyos, hogy a kilenc istálló közül (a Manor nem vett részt a teszten) senki nem fejlődött annyit a februári tesztidőszak óta, mint a wokingiak. A péntek délutáni gyakorlást a 7. helyen záró Jenson Button is ennek adott hangot:

„Egyszerűen össze sem lehet hasonlítani ezt az autót azzal, amit februárban vezettem ugyanitt, ég és föld a különbség. Az utolsó kanyart akkor simán padlógázzal vettem, most viszont ez már nem lehetséges, hiszen a Honda-erőforrás mostanra már erősebb” – mondta a brit, majd hozzátette: „Ez egy pozitív, de nehéz nap volt, hiszen sok kilométert kellett teljesíteni a különböző alkatrészekkel. Példának okáért, három különböző első szárnyat használtunk, szóval ezek az edzések főleg az adatgyűjtésről szóltak.”

mclaren_barcelona

Fernando Alonso kereken ötven kört teljesített a két edzésen összeadva, s a délutáni 11. helye szintén biztató, ha a szezon eleji formával vetjük össze a McLarenek produkcióját. A spanyol azt is elárulta, hogy a szabadedzés után még nem dőlt el, hogy a több eltérő változatban is meglévő alkatrészek esetében melyik variánst használják majd a versenyhétvége későbbi szakaszában:

„A péntek inkább olyan volt, mint egy tesztnap, mintsem egy nagydíjhétvége első napja. De végül is minden rendben volt, technikai gondok nélkül teljesítettük a programunkat. Az első edzés végén volt egy kis megpördülésem, a bokszba bevezető körön szórakozásból kicsit megnyomtam, s az autó a 12-es kanyarban megpördült emiatt… Sok pozitív lépést tettünk, az autó jól viselkedik, de még sok dolgunk van, mindent össze kell raknunk, és ki kell választanunk a megfelelő alkatrészeket az időmérő edzésre.”

Tagged: