Barcelona nem jut a németek, olaszok sorsára

F1

2015. május 9. szombat, 10:43

Szerző: Gellérfi Gergő

Bár több tradicionális helyszín sorsa is kérdésessé vált, Barcelona legalább az évtized végéig az F1-es versenynaptár része marad – nem jutnak a Nürburgringet elérő, s a Monzát fenyegető sorsra.

Miközben más tradicionális európai helyszínek, így a Német Nagydíj és Monza is veszélybe kerültek, Spanyolország sikeresen szerződést hosszabbított a Formula-1-gyel, melynek értelmében legalább 2019-ig a versenynaptár része maradhat a Circuit de Barcelona-Catalunya, mely idén épp 25. alkalommal látja vendégül a mezőnyt.

barcelona_1

A pálya első embere Vicenc Aguilera péntek este közölte a jó hírt: „Roppantul büszkén jelentjük be, hogy ebben a különleges évben, az első itteni futam 25. évfordulóján meghosszabbítottuk a szerződésünket. Már most várjuk a következő 25 esztendőt” – mondta Aguilera a jövőbe tekintve.

Spanyolország ezzel rövid időn belül a második helyszín, mely meghosszabbítja szerződését, hiszen nemrég Malajzia is aláírta az új kontraktust – az ázsiaiak 2018-ig. A korábban kiszivárgott versenynaptár alapján Barcelona jövőre is májusban fogadja majd a királykategória mezőnyét.

Tagged: