A Red Bull változásokat remél a találkozótól

F1

2015. május 9. szombat, 12:53

Május 14-én, csütörtökön, London mellett tanácskoznak az F1-es csapatok a sportág vezetőivel, amitől Helmut Marko azt reméli, sikerül egyezségre jutni bizonyos kérdésekben.

A sportág csapatai, a Nemzetközi Automobil Szövetség képviselői, valamint Bernie Ecclestone is ott lesz a London melletti Biggin Hillben, csütörtökön rendezett találkozón, ahol a tervek szerint megegyezés születik a sportág új irányvonaláról. Az elmúlt hónapokban nagyon sokan, nagyon sokféle nyilatkozattal színesítették az F1 jövőjét övező diskurzust, ezért is vár olyan sokat Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója olyan sokat a tanácskozástól.

Marko szerint lényeges, hogy végre történjen valami, hiszen nemrég a Red Bull is megszellőztette kiszállását, ha nem lép életbe érdemi változás a Forma-1 jelenlegi szabályrendszerében. „Remélem, hogy valami elfogadható dolog sül ki a találkozóból” – nyilatkozott az osztrák hazája APA hírügynökségének. „Ez nem csak számunkra lesz fontos, hanem az egész Forma-1 számára is. A nézettségi adatok csökkenő tendenciát mutatnak, a pályára látogatók száma szintén, ráadásul kevés az új szponzor.”

„A főnökünk (Dietrich Mateschitz) már korábban is jelezte, hogy át kell gondolnunk a szerepvállalásunkat, ha nem változik semmi.” Az autók és a motorok átalakítása mellett Marko a sportág irányítói körében is változást szeretne elérni. „Ez a rendszer az FIA-val, a FOM-mal és a csapatokkal nem működik. Nem lehet mindig mindenkit megkérdezni, hogy mit szeretnének. Egy független szervezetnek kellene irányítani” – tette hozzá Marko.

Tagged: