Rosberg: Persze, hogy szükségem volt a pole-ra

F1

2015. május 9. szombat, 15:20

Nico Rosberg az időmérő után elégedett volt idei első pole-pozíciójával, Lewis Hamilton a legjobbját nyújtotta, Sebastian Vettel szerint pedig örül neki, hogy közel van a Mercedesekhez.

Mi mást is kérdezhetett volna James Allen, a sportág hivatalos kérdezőbiztosa a pole-pozíciót idén először elhódító Nico Rosbergtől, hogy szüksége volt-e már erre az eredményre. „Persze, hogy szükségem volt” – mondta a német pilóta. „Előbb vagy utóbb meg kellett történnie, hiszen ez egy lépés a megfelelő irányba ahhoz, hogy megnyerjem a versenyt. Jó napon vagyok túl” – tette hozzá Rosberg, aki egyedüliként tudott spórolni gumijaival. „A stratégia fontos lesz a versenyen, és komoly előnyt jelet, hogy tartalékolni tudtam egy szettet a közepes keverékből. Az előzés nehéz ezen a pályán, így az első helyről rajtolni ebből a szempontból is nagyszerű.”

Lewis Hamilton ezúttal nem tudta megfogni csapattársát, és 0,237 másodperccel alulmaradt vele szemben, de elismerte, hogy ma ennyire volt képes. „Az edzés néhány szakaszában nem tudtam felvenni a versenyt Nicóval, aki nagyszerűen teljesített. Nehezen találtam a megfelelő egyensúlyt, de a most ennyit tudtam kihozni belőle.”

Sebastian Vettel harmadik helyével továbbra is jelezte a harmadik formáját, és nem csalódott amiatt, hogy nem tudott a pole-pozícióért harcolni. „A csalódottság nem a megfelelő szó erre, hiszen ismét bizonyítottuk, hogy szorosan a Mercedes mögött vagyunk. Jobb lett volna még egy kicsit közelebb is lenni, hiszen ez a verseny hazainak számít nekünk az egyik fő szponzorunk, a Santander miatt. Az autó jónak tűnik holnapra, és remélem jó versenyünk lesz majd. A másik két srác nagyon gyors, ahogyan már télen is megmutatták, és bízom benne, hogy közelebb leszünk majd.”

Tagged: