2016-ban újra lesz Német Nagydíj

F1

2015. május 9. szombat, 15:50

Szerző: Strommer Benjamin

Méghozzá Hockenheimben: ebben a pálya ügyvezetője „1000 %-ban” biztos. Az F1 feje, Bernie Ecclestone eddig nem erősítette meg a nagydíj visszatérését.

A Formula-1 1961 óta megszakítás nélkül minden szezonban Németországba látogatott, ez a széria ér véget 2015-ben, miután az anyagi nehézségektől küzdő Nürburgring nem tudta elvállalni a verseny megrendezését, valamint Hockenheim sem ugrott be helyette. Egyesekben felmerült a kétely, hogy a Német Nagydíj a közeljövőben sem tér vissza, és bizonytalan ideig a tavalyi marad az ország utolsó F1-es versenye – ezt cáfolta utóbbi pálya ügyvezető igazgatója, Georg Seiler. Hockenheim jelenlegi szerződése arról szól, hogy a helyszín minden második évben rendezhet nagydíjat, így 2014-ben és 2016-ban.

„Ez 100 %-osan biztos, sőt, egészen 1000 %-osan. Szerződésünk szól a következő évre, és mi mindig tiszteletben tartottuk a szerződést” – idézi Seilert az AFP hírügynökség. A menedzser hozzátette, már a jegyeladások is folyamatban vannak a futamra.

A pletykáknak az is táptalajt adott, hogy Bernie Ecclestone a Maláj Nagydíjon még nem volt hajlandó megerősíteni, 2016-ban visszatérhet-e a német verseny. „Jó kapcsolatot ápolok Ecclestone-nal” – reagált erre Seiler. Hockenheimbe 2014-ben mindössze 52 ezer néző látogatott el, a pálya arra számít, hogy egy izgalmas idei szezon feldobhatja az érdeklődést. „Ha a verseny jó, akkor a nézők is jönni fognak.”

Tagged: