Lauda túlbecsülte a Ferrarit

F1

2015. május 9. szombat, 17:03

Szerző: Strommer Benjamin

„Nem olyan erősek, mint gondoltam” – mondta a Mercedes F1-es elnöke az időmérő után, amelyen két versenyzője kisajátította az első rajtsort. Szerinte Hamilton kevésbé volt összeszedett.

Az idény ötödik állomásán sem szakadt meg a Mercedes időmérős uralma, Nico Rosberg pedig idén első alkalommal utasította maga mögé csapattársát, Lewis Hamiltont. A két versenyzőt 0,267 szekundum választotta el, a harmadik helyezett Sebastian Vettel már 777 ezredre következett – egyértelmű válasz érkezett a kérdésre, a Spanyol Nagydíjon bemutatkozó fejlesztéseknek köszönhetően közelebb kerülhet-e a Ferrari a Mercedeshez.

„A Ferrari nem annyira erős, mint azt gondoltam” – nyilatkozott a Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda a Sky Sports csatornának az edzés után. A fő rivális után kitért Nico Rosberg és Lewis Hamilton teljesítményére is. „A legfontosabb dolog az, hogy az első sorból jobb munkát végezhetünk. Nico olyan keményen próbálkozott, mint mindig szokott, Lewis pedig talán ezúttal kicsit kevésbé volt a határon. Talán, de még beszélni fogok vele.”

„Bahrein továbbra is a fejemben volt, és biztos akartam lenni abban, hogy nem követem el újra ugyanazt a hibát” – ecsetelte Rosberg, milyen gondolatok jártak fejében a kvalifikáció közben, melyek szezonja első pole-pozíciójához vezettek. Szahírban úgy érezte, az időmérőn nem adott bele mindent, amit tudott volna. „Felvettem a ritmust a Q2-ben, az pedig jó szolgálatot tett számomra ma. Jó nap volt az irodában.”

Hamilton bevallotta, amit Lauda még csak találgatott: „Egyszerűen nem volt meg a tempóm ma. Nico remek munkát végzett, az én egyensúlyom viszont nem volt olyan, amilyennek szeretem” – magyarázta a brit, aki tagadta, hogy 27 pontos előnye miatt elővigyázatosabb lehet a futamon. „Minden versenyen a bajnokságért megyek. De ugyanúgy fogok vezetni, mint tavaly, mivel az számomra bevált.”

Tagged: