Nagy a csalódottság a Red Bullnál

F1

2015. május 9. szombat, 16:55

Az F1-es edzések után abban reménykedtek a Red Bullnál, hogy legalább az első hat pozíció alakulásába bele tudnak szólni, de az időmérő Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo számára is csalódást okozott.

„Nem vagyok boldog”. „A legrosszabb edzésem volt a csapattal”. Ez csak két rövid megszólalás a Red Bull pilótáitól, mégis hűen jellemzi, hogy Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo mennyire elégedetlenek voltaj az időmérő végén. Az már szinte egyértelmű, hogy alulteljesítenek a fiókcsapat Toro Rossóhoz képest, de a számukra remekül sikerült edzéseket követően azt várták, hogy a mostaninál nagyobb harcban lesznek majd a topcsapatok mögött pozíciókért.

„A legjobbamat nyújtottam, így nem vagyok boldog a nyolcadik hellyel” – nyilatkozta Kvjat a csapat hivatalos sajtóanyagában. „Talán nem hoztunk ki mindent a fejlesztéseinkből, de bízok benne, hogy a csapat meg tudja fordítani ezt a tendenciát. Legalább ezen a hétvégén tiszta edzéseken és időmérőn vagyunk túl, és lépésről lépésre próbálunk haladni. Mindazonáltal csakis a holnap számít, és az, hogy miért harcolunk. Ezért szeretnék pontot szerezni arról a helyről, ahonnan indulok.”

Daniel Ricciardo még nála is halványabban teljesített, és csak a 10. pozícióból kezdheti meg a Spanyol Nagydíjat. „Azt hiszem a tízedik hely az eddigi legrosszabb kvalifikációs eredményem, amióta a csapatnál vagyok. Legfőképpen a harmadik szektorban szenvedtem, noha a Q1-ben és a Q2-ben pont ott voltam a legerősebb. Mégis, a Q3-ra hirtelen veszítettem fél másodpercet, aminek még nem tudom az okát. Csalódott vagyok, mivel azt hittem, sikerül legalább a hetedik, vagy a nyolcadik helyen végeznem. A harmadik edzésen egyenletes teljesítményt nyújtottam a hosszú etapom során, így gumik szempontjából nem kell aggódnunk. Az a baj, hogy az egyenesekben nem vagyunk elég gyorsak, így jól kell rajtolnunk, utána pedig a stratégiával kell valamit kezdenünk.”

Tagged: