Egy másodpercet kapott csapattársától Massa

F1

2015. május 9. szombat, 17:37

Szerző: Strommer Benjamin

A Williams F1-es brazilja azonban hibázott gyorskörén, úgy véli, a rontás nélkül kilencedik pozíció helyett most ő is a negyedikként végző Valtteri Bottas környékén lehetne.

A Mercedes párosa és Sebastian Vettel mögött Valtteri Bottas 1:25.694-es körével remek negyedik helyet szerzett a Williams számára, ezzel szemben csapattársától, az idei időmérőkön eddig rendszerint jól teljesítő, sorban 3., 7., 4. és 6. rajthelyeket szerző Felipe Massától csak egy 1:26.757-es próbálkozás futotta, amely 9. pozíciót ért az időmérőn. A brazil versenyző úgy döntött, egyetlen gyorskört tesz meg a Q3-ban, ebbe pedig belehibázott.

„Csalódott vagyok, mivel hibát követtem el a hármas kanyarban, elhagytam a pályát, ami sok időmbe került” – állnak Massa szavai a Williams sajtóközleményében. „Két szett opciós abroncsot kellett használnom a Q2-ben, hogy biztosan továbbjussak, ezért csak egy mért kör maradt a Q3-ban. A hiba nélkül a legjobb öt között végezhettem volna. Az autó tempója a hosszú etapokon erősnek tűnt tegnap, ezért feltéve, hogy sima rajtot tudunk venni, előre kell majd lépnem. Jó pontokat szerezhetünk.”

„Mindig is jó érzés kettéválasztani a Ferrarikat” – nyilatkozta a negyedik helyről induló Valtteri Bottas, aki reméli, hogy Bahreinhez hasonlóan egy piros autó a versenyen is mögötte végez. Mögüle két Toro Rosso indul, a csapat jelentős előrelépéseket mutatott a Spanyol Nagydíjon, ennek ellenére Bottas egy másik nyilatkozatban kifejtette, nem tart a faenzaiak újonc párosától.

Hasonlót lehet kiolvasni Rob Smedley, a csapat teljesítményért felelős igazgatójának szavaiból, aki nem tett említést arról, hogy Sainzék közelebb kerültek hozzájuk. „Hoztunk néhány újítást erre a nagydíjra, a mai nap pedig megmutatta, hogy legalábbis tartani tudtuk a tempót a riválisokkal, és talán egy kissé jobban lehagytuk azokat, akik eddig is mögöttünk voltak. Mivel ez egy olyan pálya, amely nem igazán kedvez az autónknak, a tény, hogy a Ferrarik és Mercedesek látótávolságon belül vannak, nagyon pozitív” – ecsetelte a szakember.

Tagged: