Melyik stratégia lesz a nyerő vasárnap?

F1

2015. május 9. szombat, 17:24

Senki sem tért ez az előre jósolt gumihasználattól az F1-es Spanyol Nagydíj időmérőjén – a várható meleg időben kulcskérdés lesz, ki hogyan sáfárkodik majd abroncsaival a versenyen.

A Nico Rosberg sikerével zárult időmérő edzésen csak a Q1-ben kerültek elő a kemény keverékű gumik a nagycsapatoknál – a narancssárga jelzésű Pirelliket aztán a Q2-től kezdődően félretették, és a közepeseken indult meg a hadjárat a jobbnál jobb pozíciókért. Kimi Raikkönen, noha a hetedik helyen végzett, meg tudott spórolni egy szettet az opciós abroncsaiból, ezért helyzeti előnyben lehet a többiekhez képest a vasárnapi verseny során.

„A kvalifikáció a várakozásaink szerint alakult, az autók relatív teljesítménye, és a gumik viselkedése szempontjából” – nyilatkozta az időmérő után Paul Hembery, a gumigyártó motorsport-igazgatója. „Ennek megfelelően a két kiállásos stratégia lehet a legideálisabb, noha elméletben a háromcserés taktika egy kicsivel gyorsabb lehet. A holnapi napra is ugyanilyen meleg időt várunk, mint ma, a csapatoknak pedig elég adat áll rendelkezésükre ahhoz, hogy kialakítsák a legoptimálisabb stratégiát. Ennek alapján azt is könnyen el tudják dönteni, hogy milyen húzásokat lépjenek meg annak érdekében, hogy előnyt szerezzenek majd.”

Tagged: