Morgolódik hetedik helye miatt Raikkönen

F1

2015. május 9. szombat, 18:10

Szerző: Strommer Benjamin

A meglepően bőbeszédűen nyilatkozó F1-es világbajnok a Ferrari korábbi csomagjára váltott vissza, a döntés azonban nem fizetődött ki számára. Balszerencsés hétvégének tartja a Spanyol Nagydíjat.

Időmérős összehasonlításban 5-0 az arány a Ferrarinál Sebastian Vettel javára: míg a német pilóta harmadikként újra az interjúszobába látogatott a kvalifikáció után, Kimi Raikkönen csupán hetedik helyet szerzett, annak ellenére, hogy a Q1-ben és Q2-ben is ő bizonyult gyorsabbnak. Valtteri Bottas és a két Toro Rosso ékelődött be a csapattársak közé, ami a köridőket illeti, Vettel majdnem egy másodpercet adott kollégájának.

„Eddig a hétvége nehezebb volt, mint szerettem volna, ma pedig tovább küszködtem, valamilyen okból az autóm állandóan csúszkált. A nehéz péntek után a csapattal együtt úgy döntöttem, hogy a régebbi csomagra váltok vissza. Tudtuk, hogy kockázatot jelent és nehézséget okozhat, de nem gondoltam volna, hogy az eredmény olyan rossz lesz, mint ma” – idézi a Ferrari sajtközleménye az elégedetlen Raikkönent.

A finn versenyző kitért arra, hogy a középső szakaszban még harmadikként zárt. „A Q2-ben az érzés egészen rendben volt, aztán a Q3-ban ismét nehéz, nem volt sok tapadásom, és rossz kört teljesítettem Ez egy olyan hétvége, ahol a dolgok rendszeresen rosszul sülnek el itt és ott, ma pedig egy szett közepes gumit is elveszítettünk, miután megégett egy melegítőpaplanunk. Holnap egy új nap lesz, a verseny már egy másik történet, nyilván olyan pozícióból indulunk, ami nem ideális, de a csomagunk jó. Ha erős rajtot veszünk innen, biztos vagyok benne, hogy meglesz a kellő sebességünk egy jó versenyhez” – zárt pozitív gondolatokkal Raikkönen.

Tagged: