Bottas: Ismét legyőztem egy Ferrarit!

F1

2015. május 10. vasárnap, 18:16

Szerző: Strommer Benjamin

A Williams finn pilótája sorozatban másodszor ért célba a negyedik helyen, csapata a futam közben váltott stratégiát. Úgy érzi, az alakulatnak sikerült előbbre lépnie az erőviszonyok térképén az F1-es Spanyol Nagydíjon.

Habár az első néhány verseny alapján úgy tűnt, a Ferrari tempóelőnye jelentős a Williamshez képest, ezért bérelt helyük van a grove-i istálló fehér autói előtt, Valtteri Bottasnak már sorozatban másodszor sikerült kettéválasztani a maranellói brigád versenyzőit. Bahreinban a szárnycserére kényszerülő Sebastian Vettelt tartotta maga mögött a leintésig, Barcelonában ugyanezt ismételte meg honfitársával, Kimi Raikkönennel.

„Jó érzés szétválasztani a Ferrarikat sorozatban a második futamon, és ismét erős pontmennyiséget gyűjtöttünk a csapat számára” – állnak a Williams sajtóközleményében Bottas szavai, aki a negyedik helyről indult, és ugyanitt ért célba. Az istálló mérnökei a verseny közben változtatták meg stratégiáját. „A gumik élettartama hosszabb volt, mint hittük, így háromról két kiállásos versenyre válthattam, ami taktikai okokból kifizetődő volt, hiszen magam mögött tudtam tartani Raikkönent.”

Ráadásul a 25 éves finn úgy véli, az FW37 az erőviszonyok terén is gyorsulni tudott. „Nagy pozitívum, hogy közelebb voltunk az éllovasokhoz, mint bármikor a szezon folyamán. Ez sok remény ad nekem, ugyanis kiderült, hogy a fejlesztéseink javítottak teljesítményünkön. Köszönetet szeretnék mondani a csapatnak, hogy kiváló autót adott nekem, valamint a Mercedes HPP-nek is, akik keményen dolgoznak az erőforráson.”

Csapattársa, Felipe Massa a kilencedik rajthelyről – Q3-as gyorskörében hibát követett el – a verseny hatodik pozíciójába zárkózott fel. Az abroncsok kopása miatt neki tartania kellett magát a tervezett három kiálláshoz.

„Jó verseny volt a csapat számára, 20 pontot gyűjtöttünk, nem veszítettük annyit a Ferrarihoz képest, a Red Bull-lal szemben viszont sokat nyertünk. Sikerült autókat megelőznöm az első körön, azután hosszú időn keresztül csatáztam Kimivel, ez eléggé igénybe vette a gumikat. Ma megmutattuk, hogy versenyezhetünk a Ferrarival. Mostantól Monacót várhatjuk, ami egy egészen másféle teszt lesz a kocsi számára” – értékelt a brazil pilóta, aki elveszítette a bajnoki pontverseny ötödik helyét Bottasszal szemben.

Tagged: