Semmi nem lett a Toro Rosso harmadik sorából

F1

2015. május 10. vasárnap, 19:40

Szerző: Strommer Benjamin

Ötödik és hatodik rajthelyről kezdtek, ennek ellenére mindössze két ponttal távoztak. Carlos Sainz ráadásul az anyacsapat Red Bull versenyzőjével is összeakadt az F1-es Spanyol Nagydíjon.

A futam indulása előtt úgy tűnt, Carlos Sainz Jr. lehet hazai versenye sztárja, a 20 esztendős pilóta az ötödik rajtkockát szerezte meg, Barcelonában a Toro Rosso látszólag jelentős lépéseket tett meg a fejlesztési harcban. Az első körben aztán több helyet máris elveszített, a dolgok pedig később sem alakultak jobban, különösen addig, amíg az autó tele volt üzemanyaggal.

„Trükkösen kezdődött a verseny, én pedig csalódott voltam, amikor láttam, hogy az ötödik rajthely nem tartott sokáig. De nem adtam fel, már korán spórolni kezdtem az abroncsaimmal, mivel tudtam, hogy az autó alacsony üzemanyagszinten jól viselkedik” – idézi a Toro Rosso sajtóközleménye Sainzt. „Az utolsó öt körben így harcolhattam két pontért. Nehéz pillanat volt, DRS-sel sikerült Danyiil elé jutnom az első kanyarban, így kilencedikként értem be.”

Csatája Kvjattal azonban nem zajlott olyan zökkenőmentesen, mint azt az ifjú hispán ecsetelte: mivel az előzés után átvágta az első kanyart, a stewardok vizsgálat alá helyezték az esetet, végül azonban nem büntettek. „A versenybírák figyelembe veszik, hogy az 55-es autó előrébb volt, amikor a kanyarba érkezett, és elfogadják a bizonyítékot, hogy a versenyző lassított, miközben visszatért a pályára a kettes kanyarban, és helyet adott a 26-os autónak a hármas kanyarban, hogy ne tehessen szert tartós előnyre” – hangzott az indoklás.

Bár a rajtnál egy ideig az ötödik helyre került, Max Verstappen végül pont nélkül, a 11. pozícióban zárt. „Nehéz nap volt a mai. Nagyon megterhelő volt a hátsó gumik számára. Emellett az sem könnyítette meg a helyzetem, hogy a végén a kék zászlókkal is foglalkoznom kellett. Nem ilyen versenyre számítottunk a nagyon erős tegnapi kvalifikáció után” – zárt a holland, aki idén csupán második alkalommal ért célba.

Tagged: